GSM operatörü T-Mobile hacklendi - Haberler - indir.com

GSM operatörü T-Mobile hacklendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-23 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük GSM operatörlerinden birisi olan T-Mobile hacklendi ve 47.8 milyon kullanıcının verilerinin çalındığı doğrulandı. Bu bilgiler arasında kimlik numarası, ev adresi ve pin kodu gibi önemli bilgilerin mevcut olduğu ifade ediliyor. ABD denildiği zaman akla gelen ilk isim olan T-Mobile’ın geçtiğimiz günlerde hacklendi iddiaları gündeme gelmişti. Darkweb’de ise T-Mobile müşterilerinin bilgilerini sattığı iddia edilen hacker’ın sadece iddiaları bulunuyordu. Ancak t-Mobile yetkilileri söz konusu bu iddiaları kabul etti ve yetkililer, 47.8 milyon kişinin bilgilerinin çalındığını doğruladı. Bu bilgiler arasında yeni başvuru yapan ve hattı henüz açılmayan müşteriler bile bulunuyor.

47 milyon kişinin bilgileri çalındı

Call of Duty: Mobile 5. sezon yenilikleriCall of Duty: Mobile 5. sezon yenilikleri

Geçtiğimiz günlerde bir Darkweb forumunda ABD’de 100 milyon kullanıcının bilgilerini satışa çıkartan hacker, bu bilgileri nasıl ele geçirdiğini açıklamamıştı. Ancak Motherboard adlı siteye göre hackerın örnek olarak verdiği verileri incelediğinde bunların bir bölümünün T-Mobile’a ait olduğunu fark etti. Kullanıcıların telefon numaraları, ev adresler, IMEI numaraları, ehliyet bilgileri ve Sosyal Güvenlik Numaralarını ele geçiren hacker, bu bilgileri yüksek fiyattan satmaya çalışıyor. Diğer yandan ise T-Mobile konu hakkında açıklama yapmamayı tercih ediyordu.

Ancak şirket sessizliğini bozdu ve saldırıyı doğrulayarak 47.8 milyon kullanıcının verilerinin ele geçirdiğini açıkladı. Konu hakkında “Yaşanan olayla ilgili araştırmalarımız hâlâ devam etmekte. Şirketimize yapılan saldırı sonucunda bazı kişisel bilgilerin de ele geçirildiği doğru. Fakat kullanıcıların kredi kartı bilgileri gibi finansal bilgilerin çalındığıyla ilgili herhangi bir kanıt bulunmamakta.” Dedi.

T-Mobile yetkilileri çalınan verilerde 7.8 milyon aktif kullanıcı verisi bulunduğunu ve geriye kalan 40 milyon kullanıcının ise eski kullanıcı verileri olduğunu açıkladı. Diğer yandan söz konusu bu 7.8 milyon kullanıcının sim kartlarını aktifleştirmek için kullandığı pin kodunun da ele geçirildiği doğrulandı.


Elon Musk'tan özel PUBG Mobile Videosu Elon Musk'tan özel PUBG Mobile Videosu 
T-Mobile hacklendi! 47,8 milyon kişinin bilgileri ele geçirildi.T-Mobile hacklendi! 47,8 milyon kişinin bilgileri ele geçirildi.

PAYLAŞ