GSM Operatörlerine Reklam İçerikli SMS Yasağı Geldi! - Haberler - indir.com

GSM Operatörlerine Reklam İçerikli SMS Yasağı Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-10 13:00:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) aldığı son kararla, artık GSM operatörlerinden alınan reklam içerikli SMS'lerin izinsiz yollanamayacağını açıkladı. Eğer kullanıcılar istemezlerse, reklam içerikli SMS'leri engelleyebilecekler.

Son zamanlarda reklam içerikli SMS'lerin artması cep telefonu kullanıcılarını aşırı derecede bunaltmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu yenilikle beraber cep telefonu kullanıcılarını ciddi şekilde rahatlatacak.

BTK, reklam SMS'lerine ilişkin aldığı son kararı internet sitesinde duyurdu. Bu karara göre; elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren GSM operatörlerinin, kullanıcıyı bilgilendirdiği yada ret imkanı sağladığı zaman kullanıcılara pazarlama ve tanıtım amaçlı SMS gönderebilecek.

Reklam amaçlı SMS'leri istemeyen kullanıcılara sunulacak olan ret imkanının ücretsiz olacağını belirten BTK, ret cevabı işletmeciye ulaştıktan 3 iş günü sonra abone veya kullanıcılara hiç bir şekilde reklam içeriği gönderilmeyecek. 

İşletmelerin reklam içeriği göndermesini reddeden yada reddi geri alan kullanıcılara, işletmenin tekrar reklam içeriği göndermek istemesi halinde kullanıcılara e-posta, sms, otomatik arama makineleri gibi haberleşme imkanlarıyla izin alma zorunluluğu da getirildi.

Bu kurala uymayan işletmeler için Bilgi Teknolojiler ve İletişimi Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümlerinin uygulanacağı belirtildi.





PAYLAŞ