Grup video uygulaması Houseparty 1 milyon kullanıcıya yaklaştı - Haberler - indir.com

Grup video uygulaması Houseparty 1 milyon kullanıcıya yaklaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-21 10:08:37
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Meerkat'in grup video uygulaması olan Houseparty, 1 milyon kullanıcıya yaklaştı

Periscope'nın hezimetini geride bırakan Meerkat mobil canlı yayınlarla karşımızdaydı. Yaklaşık 10 ay önce, gizlice Houseparty adında bir uygulama yayınlayan Meerkat, sessiz sedasız 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Uygulama, resmen tanıtılsa da Meerkat, Houseparty ile arasındaki bağı henüz duyurmuş değil

Houseparty, iOS ve Android için bir grup chat uygulaması ve kullanıcı deneyimi Meerkat'e fazlasıyla benzer. Bir hesap oluşturarak girilen bu uygulamayı kullanmak için telefon numaranızı paylaşıyorsunuz. Bu sayede kişisel rehberinize erişen Houseparty, bu uygulamanın kullanıcısı olan tüm arkadaşlarınızla bağlantı kurmanızı sağlıyor. Listenizdeki arkadaşlar arasında online olanları ana ekranda listeleyen ve isterseniz size anlık bildirimler gönderebilen Houseparty üzerinden, dilediğiniz arkadaşlarınızla tek tıkla, son derece hızlı şekilde video chat yapabiliyorsunuz.

Ancak Houseparty en fazla sekiz kişinin birlikte video sohbet yapmasına izin veriyor bugün. Bu uygulama üzerinden özel chat odaları oluşturabilir ve bir odadan diğer odaya video paylaşım için geçmeniz mümkün. Houseparty'nin Meerkat'tan farklı kılan en önemli özelliği ise 'canlı yayınları' genel izleyici yerine bir grup için özelleşmiş olması. Houseparty, Meerkat kurucusu Ben Rubin'in kendi açıklamasına göre bir tiyatro değil, bir ev partisi şeklinde olacağı.

Geçtiğimiz Şubat ayından itibaren kampüslerdeki pazarlama faaliyetleri sayesinde çabuk bir büyüme yakalayan Houseparty'nin gördüğü ilgiye teknik açıdan yeterince iyi cevap verememesinden dolayı yazı durağan geçirmesine sebep olmuş. Yaklaşık bir ay önce yeniden yapılandırılan bu uygulamanın büyümeye devam ettiği biliniyor. Houseparty'nin grup video chat uygulamasının bu başarısını ne kadar sürdürebileceği ise henüz merak konusu. Çünkü Meerkat ve Houseparty'nin yapımcısı Life on Air girişiminin Tel Aviv ofisini kapattığı ve işten çıkarmalara başladığı yönünde haberler de mevcut.

 





PAYLAŞ