GPS Yerine 3 Boyutlu Haritalar Geliyor - Haberler - indir.com

GPS Yerine 3 Boyutlu Haritalar Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin her alandaki gelişim etkisini görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise İngiliz bir girişim olan Scape tarafından dünya şehirleri, arttırılmış gerçekliğe yönelik üç boyutlu haritalar üretecek ve GPS’in önüne geçmesi hedeflenecek. Bundan sonraki dönemlerde muhtemel olarak göreceğimiz yenilikler arasında harita ve GPS tarafında da etki edecek. Otonom araçların şehir içi gezintisinden sonra, kargoların drone ile taşınmasına da şahit olacağız. Şehirlerin de bu noktada uyum sağlayabilmesi anlamında haritalar tarafında arttırılmış gerçeklik uygulamalarının gelişimini göreceğiz.

3 Boyutlu Harita Geliyor

Bu okul, Google Haritalar'da Bu okul, Google Haritalar'da "Dünya'daki Cehennem & Hapishane" olarak geçiyor

Bu yenilikçi uygulamalar için ultra-hassas lokasyon uzmanlığının önemi oldukça bulunuyor. Günümüzde GPS sistemleri ile yabancı bir bölgeye gittiğimiz zaman yol bulmada kullanıyoruz. Daha çok mesafe bazlı çalışan bu sistemlerde 2 boyutlu haritalandırmalar görüyoruz. Ancak Londra’da bulunan Scape adlı bir girişim bu alana yenilik getirmeye hazırlanıyor. Bu noktada 100 kadar şehirin 3 boyutlu haritası çıkartılırken bu başlıca şehirler arasında Paris, Moskova, Tokyo ve Londra gibi büyük şehirler bulunuyor. Scape ise bu sistemi milyonlarca fotoğrafı bir araya getirerek oluşturuyor. Bu yeni algoritma pano ve sokak lambası gibi küçük yapıların haritadan çıkartılarak hazırlanmış durumda.

Şehrin tüm geri kalanı ise haritada yer alacak. Bu şehirler bisikletli çalışanlar tarafından tüm sokaklar gezilerek kayıt ediliyor. Görüntüler ise konum ve açı bilgileri ile sistem tarafından bir araya getiriliyor ve çalışmalar başlamış oluyor. Ancak üç boyutlu haritalarda şehirler sürekli değişime uğradığı için bu sistemlere yenilikler nasıl entegre edilecek bilinmiyor. Navigasyon görünümlü haritalara yenilikler kolay bir şekilde entegre edilebilirken, aynı şey üç boyutlu haritalar için geçerli olmuyor. Bakalım bu yeni girişim Scape, Google gibi bir devin popüler Google Haritalar uygulaması arkasında nasıl işler gerçekleştirecek göreceğiz.  


Google Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye BaşladıGoogle Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye Başladı
Google Haritalar'a 1 nisan şakası eklendiGoogle Haritalar'a 1 nisan şakası eklendi

PAYLAŞ