Gözden kaçmış 5 farklı iPhone 12 özelliği - Haberler - indir.com

Gözden kaçmış 5 farklı iPhone 12 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple, geçtiğimiz günler içerisinde düzenlediği online lansmanda iPhone 12'ler ile ilgili birçok bilgi paylaşıldı ancak lansman anında gözünden kaçırmış olabileceği bazı özellikleri duyurdu. Bu özelliklerden dikkat çeken 5 tanesini listeledik. Apple, salı akşamı gerçekleştirdiği lansman etkinliği ile iPhone 12 ailesini resmen duyurdu. En uygun fiyatlı modelden en ‘premium’ modele doğru iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere toplam dört farklı model olarak karşımıza çıkan iPhone 12 ailesi, hem tasarımı hem de özellikleriyle beğeni almış durumda.

Applei iPhone lansmanları sırasında genel olarak cihazların tüm özellikleri açıklanmıyor ve iPhone 12 lansmanı da bu konuda bir istisna olmadı. Şirketi, lansmanda yeni iPhone akıllı cihazların detay özelliklerine yer vermedi ve bunun yerine tasarım iyileştirmeleriyle 5G desteğine ağırlık vermeyi tercih etti. Gözden kaçırmış bir olabileceğiniz birkaç iPhone 12 özelliği hakkında bilgi vereceğiz. FaceTime görüşmelerinden veri kullanımına kadar pek çok farklı konuda karşımıza çıkan bu özellikler, iPhone 12 modellerinin daha ‘akıllı’ bir telefon olmasını sağlıyor.

Tanıtımı yapılan iPhone 12 Pro Max özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan iPhone 12 Pro Max özellikleri ve fiyatı

iPhone 12 ile 1080p (Full HD) FaceTime görüşmeleri yapmak mümkün

5G bağlantı desteği sayesinde iPhone 12 modelleri ile 1080p Full HD çözünürlükte FaceTime görüşmeleri gerçekleştirmek mümkün olacak. Elbette ki aynı kalitede görüşmeleri Wi-Fi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

iPhone 12, Akıllı Veri Modu ile hem internet paketi hem de bataryadan tasarruf sağlıyor

iPhone 12 serisinde yer alan Akıllı Veri Modu, hem batarya hem de veri tüketimi optimize etmek için LTE ile 5G bağlantıları arasında otomatik geçiş yapabiliyor. Bu sayede canlı yayın ya da video izleme, film indirme gibi yüksek internet hızı gerektiren işlerde 5G kullanırken, web ya da sosyal medyada dolaşmak gibi nispeten daha düşük internet hızı gerektiren görevlerde LTE kullanılabiliyor. Elbette ki dilerseniz daima LTE ya da daima 5G bağlantıyı da seçmeniz mümkün. 

iPhone 12, ön kamerada da Gece Modu sunuyor

iPhone 12 serisinin kalbinde yer alan A14 Bionic işlemcinin sahip olduğu yeni Görüntü Sinyali İşlemcisi (ISP), şu ana kadar arka kameralarda görmeye alışık olduğumuz Gece Modu çekimlerini ön kameraya da getiriyor. Böylece konser, kafe gibi nispeten loş ışıklı ortamlarda çok daha iyi selfieler çekebilirsiniz.

Ön kamerada Deep Fusion, HDR 3 ve Dolby Vision HDR

iPhone 12 ailesi, Deep Fusion özelliği ile selfie çekerken birden fazla pozlama gerçekleştiriyor ve elde ettiği sonuçlardan en iyi bölümleri bir araya getirerek selfie performansını önemli derecede artırıyor. Ayrıca HDR 3, ön kamerayla video kayıtlarında daha doğal bir ışık ve daha dinamik bir kontrast elde edilmesini sağlıyor. Dolby Vision HDR desteği ise Dolby Vision video kaydetme ve düzenlemeyi mümkün kılıyor.

iPhone 12 ile aynı ekran boyutunda daha küçük bir gövde

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, temelde iPhone 11 ile aynı ekran boyutuna (6,1 inç) sahip olsalar da iPhone 12 modelleri yüzde 11 daha ince, yüzde 15 daha küçük ve yüzde 16 daha hafif akıllı telefonlar olarak karşımıza çıkıyor. Böylece ekran boyutundan feragat etmeden tek elle kullanıma daha uygun bir akıllı telefon karşımıza çıkmış oluyor.


iPhone 12 5G hız testi sonuçları için ilk raporlar geldiiPhone 12 5G hız testi sonuçları için ilk raporlar geldi
Şarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den göndermeŞarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den gönderme
iPhone 12 ve iPhone 12 Pro'nun Antutu testleri hayal kırıklığı yaşattıiPhone 12 ve iPhone 12 Pro'nun Antutu testleri hayal kırıklığı yaşattı

PAYLAŞ