Görüntülü Sohbet Servisi Megachat Kullanıma Açıldı! - Haberler - indir.com

Görüntülü Sohbet Servisi Megachat Kullanıma Açıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Megaupload'ın kurucusu Kim Dotcom, şifreli mesajlaşma ve video konferans servisi MegaChat'i tüm dünyanın kullanımına açtığını duyurdu. Skype'a rakip olma hedefindeki servis tarayıcı tabanlı olarak çalışıyor ve gizliliği ön plana çıkarıyor.

Dosya depolama ve paylaşım hizmetlerinin sunulduğu Mega.nz web sitesinin bir parçası olarak kullanıma sunulan Megachat, tüm WebRTC tabanlı tarayıcılarda kullanılabiliyor. Sohbet servisine giriş yapmak içinse Mega hesabına giriş yapılması gerekiyor.

MegaChat

Gizliliğin ön planda olduğu MegaChat'te iki kişi arasında şifreli bağlantı kuruluyor ve görüşmeler yüksek güvenlik seviyesinde yapılıyor. Gizlilik konusunda Kim Dotcom, kişisel gizlilik noktasında görüşme bilgilerinin kaydedilmediğini ve bununla birlikte de paylaşılmadığını söylüyor.

Kullanıma açıldığı ilk saat 500 bin görüşmenin yapıldığı belirtilen MegaChat'te, kalite ise Skype ile eşdeğer. Fakat internet bağlantısından kaynaklı bazı sorunlar bu görüşmelerin kalitesini etkileyebiliyor.

Şu an BETA olarak kullanıma sunulan MegaChat'i mutlaka denemenizi öneririz. Son olarak servisin mobil ya da masaüstü uygulamasının gelip gelmeyeceği konusunda bir bilginin bulunmadığını da sizlerle paylaşalım.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ