Görsel aramalarda Knowledge Graph dönemi - Haberler - indir.com

Görsel aramalarda Knowledge Graph dönemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, platformunu geliştirmeye ve kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket bir görsel arandığı zaman yada incelendiğinde konu ile alakalı görsellerin olduğu bilgi pencerelerini kullanıcılara sunacak. İlk etapta bu özellik ABD’de sunulmuş durumda. Bu yenilik ile kullanıcıların yapmış oldukları aramalarda amaçlanan bilgiye en hızlı ve kısa sürede ulaştırmayı hedefleyen şirket, 2012 yılında Knowledge Graph adlı bir proje başlatmıştı. Bu projede ise arama listelerinin sağ kısmında ağırlık olarak Wikipedia kaynağından olmak üzere aranan içeriğe göre bilgi penceresi çıkıyordu.

Google görsel aramalar için Knowledge Graph getiriyor

Google Plus yerini Google Currents'a bıraktıGoogle Plus yerini Google Currents'a bıraktı

Bu projeyi sürekli olarak geliştirmeye devam eden Google, artık görsel aramalar için de bu özelliğini kullanacak. Derin öğrenme algoritması üzerine kurulan bu sistem ile resimlerin görsel ve metin sinyaller ayrıştırılıyor. Dah sonrasında ise arama yapılan terimler ile eşleştirme yapılmaya çalışılıyor. Bir ulusal parkın görseline odaklandığını zaman Knowledge Graph ile ilgili birkaç tane bilgi penceresi sıralanıyor. Bu pencerede kısa bilgiler yer alırken, ana bilgiye ve resimlere bağlantı veriyor.

Bugüne kadar gerçekleşen 5 milyar arama girdisine 500 milyardan fazla bilgi penceresi sunan Google, yetenekleri gelişmiş bir sisteme sahip durumda. Bu kapsamda ise kullanıcıları görsel bilgilendirme noktasında memnun olduklarını belirtiyorlar. Özellik şuan için ABD sınırları içinde kullanılırken, yakın zamanda diğer dillere destek ve ülkelere getirilmesi bekleniyor.


Google karanlık modu diğer uygulamalarına da getiriyorGoogle karanlık modu diğer uygulamalarına da getiriyor
Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı

PAYLAŞ