Görme Engellilere Yönelik ilk Cep Telefonu Satışa Çıktı - Haberler - indir.com

Görme Engellilere Yönelik ilk Cep Telefonu Satışa Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

İngiltere merkezli OwnFone firması tarafından üretilen ve dünyanın ilk görme engelli kullanıcılara yönelik olarak tasarlanmış olan cep telefonunun satışa sunulduğu duyuruldu.

Şirketle aynı adı taşıyan telefonda bulunan Braille yani Körler Alfabesi tuşları sayesinde görme engellilerin de mobil iletişimden azami derecede faydalanmaları amaçlanıyor.

Daha önce yaptığımız bir haberle duyurduğumuz Google'ın modüler telefon modeli 'Project Ara'da olduğu gibi özelleştirilebilir modüller üzerine kurulu olan OwnFone'a kullanıcılar diledikleri takdirde Braille butonlarını entegre edebilme şansına sahip olabilecekler. Bu sayede de görme engelli kullanıcılar bu tuşlar yardımıyla telefonu rahat bir şekilde kullanma imkanına kavuşacaklar.

OwnFone

Klavye, Kelime butonları ve görsel butonlarda eklenebilen OwnFone, Braille özelliğiyle dünyada bir ilk olan telefonlara Braille seçeneğini eklemek için körler alfabesi butonlarının her biri için 60 Euro ödenmesi gerekiyor. Ayrıca kullanıcıların acil durumlarda arama yapabilmeleri için de acil servis arama butonu ekleme seçeneği de bulunuyor.

Görme engelli kullanıcıların dışında yaşlılar ve çocuklar için de tasarlanan OwnFone'da kullanıcılar butonların yanı sıra klavye, tasarım ve çeşitli renk seçeneklerinden dilediklerini seçerek özelleştirilmiş bir telefona sahip olabiliyorlar.





PAYLAŞ