Görme engelliler için Türk Telekom'dan bir yenilik daha - Haberler - indir.com

Görme engelliler için Türk Telekom'dan bir yenilik daha

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 14:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Türk Telekom tarafından geliştirilen EyeSense uygulamasına nesne tanıma özelliği de eklendi. İşte görme engelliler için geliştirilen uygulamadaki son gelişmeler.

Türk Telekom ve Google birlikte iş yapacak!

Türk Telekom'dan yeni telefon!Türk Telekom'dan yeni telefon!

Görme engelliler için geliştirilen ve büyük bir beğeni toplayan EyeSense uygulaması için artık nesne tanıma özelliği de kullanılabilir durumda. Yapılan resmi açıklama ile görme engelli kişilerin nesneleri tanıması ve hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırabilmesi adına yeni özelliğin geliştirildiği ifade edildi.

Türk Telekom'dan yeni telefon!

Yeni özellik nasıl kullanılacak?

Resmi açıklamada özelliğin kullanılması işle ilgili detaylar da paylaşılırken telefonun ön ve arka kamerasını kullanarak görüntü çekebilen nesne tanıma özelliği, sesli uyarı sistemi ile nesnelerin tanınmasını sağlayacak. Görme engelli vatandaşlar uygulamayı kullanırken çevresindeki tanımlayamadıkları cisimler için fotoğraf çekerek sesli olarak nesnenin ne olduğunu öğrenebilecek.  

Bu durum özellikle çevrenin tanıması ve nesnelerin ne olduğunun net olarak anlaşılabilmesi adına EyeSense’ye yapılan büyük bir kolaylık olarak görülüyor. Bu özellik ile birlikte kullanımın daha da yaygınlaşması bekleniyor. 

Türk Telekom Grubu Online İşlemler'e Apple Watch Desteği!


Türk Telekom CEO'su Doany, Şirketin Geleceği Hakkında KonuştuTürk Telekom CEO'su Doany, Şirketin Geleceği Hakkında Konuştu
Türk Telekom yatırım yapmaya devam ediyorTürk Telekom yatırım yapmaya devam ediyor
Türk Telekom ve Google birlikte iş yapacak!Türk Telekom ve Google birlikte iş yapacak!

PAYLAŞ