Görme Engelli Bireyler Nasıl Instagram Kullanabilir? - Haberler - indir.com

Görme Engelli Bireyler Nasıl Instagram Kullanabilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-16 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya uygulamaları her ne kadar platformlarına yeni özellikler kazandırarak kendilerini geliştirmeye devam etseler de, kullanıcıların kullanım kolaylığına yönelik önemli geliştirmeler de yapılmaya devam ediliyor. Şimdi ise bu platformlardan birisi olan Instagram tarafından yeni bir alternatif metin özelliği duyuruldu. Bu özellik sayesinde daha çok görme engelliler için kullanım kolaylığı sağlanmış olacak. Bizde sizlere Instagram’ın sahip olduğu bu özelliği ile görme engelliler nasıl Instagram kullanır bunun cevabını vermeye çalışacağız.

Görme Engelliler Nasıl Instagram Kullanabilir?

Instagram’da Geri Sayım Sayacı Nasıl kullanılır?Instagram’da Geri Sayım Sayacı Nasıl kullanılır?

Instagram tarafından yapılan açıklamaya göre dünya üzerinde yer alan 285 milyon görme engelli birey için platformda 2 farklı seçenek bulunuyor. Bu belirtilen 2 farklı alternatifin kullanımı oldukça basit olarak ifade ediliyor. Instagram’ın kazandığı yeni özellik ile beraber otomatik olarak sunulan metin özelliği dikkat çekiyor. Bu özellik sayesinde bir postta yazı yok ise yapay zeka o post için bir metin ekliyor. Bu sayede ekran okuyucunuz açık ise ve bu post görüntülendiği esnada otomatik olarak eklenmiş olan alternatif metin devreye giriyor ve söz konusu görüntü engelli bireye açıklanmış oluyor.

Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı!

Alternatif bir seçenek ile ise daha basit bir yol izleniyor. Bu noktada kullanıcı tarafından posta eklenmiş bir metin var ise yapay zekaya gerek kalmadan ekran okuyucusu postta yer alan metni otomatik bir şekilde okuyor. Ancak bu noktada postta bulunan metnin doğru bir şekilde yazılmış olması gerekiyor. Aksi halde ise engelli bir kullanıcı yazılmış metni duyacak fakat fotoğrafa dair bir fikri olmayacaktır. Sosyal medya sitelerinin görme engelli kullanıcılara yönelik çözümleri geliştirilmeye devam edilirken Instagram’ın bu çözümlerinin oldukça işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Bakalım ilerleyen dönemlerde yeni teknolojiler ile beraber nasıl gelişimler olacak göreceğiz.  


Instagram Çoklu Hesaba Paylaşım Desteği GeldiInstagram Çoklu Hesaba Paylaşım Desteği Geldi
Instagram, paylaşımları birden fazla hesapta yayınlamaya izin verecekInstagram, paylaşımları birden fazla hesapta yayınlamaya izin verecek
Instagram'ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!Instagram'ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!

PAYLAŞ