Gorilla Glass Victus kırılmalara karşı çok dayanıklı olacak - Haberler - indir.com

Gorilla Glass Victus kırılmalara karşı çok dayanıklı olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-24 19:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonların en çok karşılaşılan problemlerinden birisi ise ekran kırılmaları oluyor. Bu ekran kırılmalarına karşı ise Corning’den yeni Gorilla Glass Victus geliyor. Çizilmelere ve yüksekten düşmeye karşı dayanıklılığı artırılmış olan canım tanıtım videosunda sınırların oldukça zorlandığı gözüküyor. Bu kapsamda Corning’in yeni Gorilla Glass Victus koruması ile yeni Samsung ve iPhone modellerinde Gorilla Glass Victus görebiliriz. Şirketlerin kullanacağı bu yeni cam tipi ile düşmelere karşı daha dayanıklı cihazları piyasada görebiliriz. Bu sayede kullanıcıların telefonlarını yere düşürmesine rağmen daha az “ekran kırılması” ile karşılaşması hedefleniyor.

Gorilla Glass Victus ile ekranlar daha korumalı olacak

Samsung'un Unpacked etkinliğinde tanıtacağı cihazlar belli olduSamsung'un Unpacked etkinliğinde tanıtacağı cihazlar belli oldu

Yere düşen akıllı telefonların kırılma öncesinde karşılaştığı ilk problem ekran çizilmesi oluyor. Özellikle iPhone 11 modelinde de karşılaşılan mikro çizikler, kullanıcıların bir hayli canını sıkıyor. Gorilla Glass Victur ile ise telefonların çizilmesinin de ortadan kalkması hedefleniyor. Corning’in Gorilla Glass’ın 2014’teki Gorilla Glass 3 modelinden bu yana anahtarlar ve paralar ile çizildiği açık olarak biliniyor. Bazı raporlara göre ise Gorilla Glass 4 bazı testlerde çok daha kötü performans sergilediği gözüküyor. İş Gorilla Glass 5 tarafına gelince ise daha iyi bir performans oluyor. Gorilla Glass 6 tarafında ise kullanıcılar hayal kırıklığı yaşıyor. Ancak yeni nesil Gorilla Glass Victur ile beklentilerin yüksek olduğunu belirtelim.

Şirket yeni Gorilla Glass Victur’un Gorilla Glass 6 modeline göre iki kat daha az çizildiğini söylüyor. Cam kırılmalarına karşı direncin ise dört kat artırıldığı ifade ediliyor. Bu noktada telefonun iki metreye kadar da daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor. Yeni ekranı kullanan ilk şirketin Samsung olması bekleniyor. Güney Koreli şirket Samsung’un önümüzdeki günlerde sunacağı yeni modelinde ise söz konusu teknolojinin kullanılması bekleniyor.


Samsung Galaxy Note 20 Ultra özellikleri ortaya çıktıSamsung Galaxy Note 20 Ultra özellikleri ortaya çıktı
Samsung'un ardından MediaTek'te 6G için adım attıSamsung'un ardından MediaTek'te 6G için adım attı

PAYLAŞ