Gorilla Glass DX ve DX+ tanıtıldı - Haberler - indir.com

Gorilla Glass DX ve DX+ tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 19:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Corning?in Gorilla Glass 6?yı tanıttığı zaman duyurusuna yaptığı ancak belli olmayan yeni çözümleri, Gorilla Glass DX ve Gorilla Glass DX+ olduğunu öğrendik. Fakat, Gorilla Glass 6?da kullanıcılara sunulan çizimlere karşı dayanıklılığın aksine DX ve DX+?da yansımanın önüne geçilmeye çalışılmış. 2016 senesinde tanıtımı gerçekleşen giyilebilir teknolojik cihazlarda özel cam koruma teknolojisi geliştirilerek Gorilla Glass SR+?nın güncellenmiş versiyonu olan her iki ürün ile ekran yansımasının %75 oranında önüne geçildi. Bu özellik sayesinde gün içerisinde dışarıdayken daha başarılı bir kullanım sunuyor.

Cihazların pil ömrü biraz daha uzamış durumda

Geliştirilen bu teknoloji sayesinde giyilebilir cihazlarda yansıma en aza indirgendiği için, ekran kontrastında %50 oranında bir iyileşme olduğu görülebiliyor. Bu sayede daha az ışık ihtiyacı doğacağı için cihazların pil ömrü biraz daha uzamış olacak. Bu haber bu tür cihazları kullanan okurlarımızın yüzünü güldürecek. 

 

Firma kenti sitesinde görsel yayınlamış

Şayet sizde DX ile DX+ arasındaki farkı merak eden okurumuzsanız şu şekilde açıklamak istiyorum; DX ve DX+ arasındaki fark çizilmelere karşı dayanıklığı. Corning?in web sistesinde yayınladıkalrı bilgilere göre DX?in Gorilla Gass ile aynı çizilme şiddetine karşı her iki saatin dayanıklılığını anlatan bir görsel yayınlamış. Fakat size belirtmek istiyorum DX+?da kullanılan metaller daha sağlam olduğu için çizilmelere karşı daha dayanıklı.

Kullanıcılar bu durumdan gayet memnun

Kullanıcıların Glass DX+ için ?Safir cam kadar iyi? ifadesi kullanıyorlar. Bu ifadede bu cihazın nekadar zarif ve dayanıklı olduğunuz bizlere gösteriyor. Çıkan bu yeni ürünler sayesinde teknoloji firmaları hatta belki saat firmaları bile bu teknolojiye odaklanabilir. Şu an ise merak edilen konu ise geliştirilen bu korumaların ilk olarak giyilebilir cihazda ya da saate kullanılacağı.





PAYLAŞ