Gorilla Glass 6 ilk hangi telefonda kullanılacak? - Haberler - indir.com

Gorilla Glass 6 ilk hangi telefonda kullanılacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 17:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Telefonlar için vazgeçilmezlerden olan Gorilla Glass, Gorilla Glass 6 versiyonu ile ilk defa görücüye çıkıyor. Peki, Gorilla Glass 6 ilk hangi telefonda kullanılacak?

Telefonların daha dayanıklı olmasını sağlayan ve kullanıcılar için alma kriterlerinde etkili olan Gorilla Glass, 6. nesil teknolojisi ile telefonlarda yer almaya başlayacak. Marka tarafından yapılan tanıtımlar ile birlikte Gorilla Glass 6 teknolojisi hakkında detaylar netlik kazanırken şimdi bu teknolojiyi ilk defa kullanacak marka da kesinleşti.

Gorilla Glass DX ve DX+ tanıtıldıGorilla Glass DX ve DX+ tanıtıldı

Oppo’dan Gorilla Glass 6 hamlesi

Çin’in popüler üreticilerinden Oppo, Gorilla Glass 6 teknolojisini ilk defa kullanan marka olacak. Çıkaracağı yeni telefonda Gorilla Glass 6 ile dayanıklılığı arttıracak olan telefon, ilk olacağı için şimdiden tüm dikkatleri çekmeyi başarmış durumda. Corning tarafından 2 hafta önce tanıtılmasına karşın Oppo tarafından bu konuda hızlıca adımın atılması da oldukça etkileyici bulundu. Zira çok kısa süre içerisinde dikkatleri çeken bu teknoloji ile kullanıcı karşısında avantaj elde etmek isteyen Oppo, yeni telefon planlamasına bu teknolojiyi dahil etti.  Bir önceki versiyonundan 2 kat daha fazla dayanıklılık sunan Glass 6, diğer firmaların da radarında.

Corning tarafından yapılan basın açıklamasında Oppo’nun dışında diğer üreticilerle görüşmelerin sürdüğü ifade edilirken süreç içerisinde diğer üreticiler de Gorilla Glass teknolojisini 6. nesil ile yükseltecek.

Galaxy Note efsanesi nasıl doğdu? İlk günden bugüne Note serisi

Corning Gorilla Glass 6 hakkında

Corning bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yeni cam teknolojisi daha dayanıklı Corning® Gorilla® Glass 6 ile geliştirdi. Laboratuvarlarda pek çok teste tabi tutulan Gorilla Glass 6, bir metreden kaba yüzeylere 15 ardışık düşüş yaşarken elde edilen sonuçlar Gorilla® Glass 5'ten yeni teknolojinin 2 kat daha iyi olduğunu gösterdi. Aynı test koşullarında, rakip rekabetçi cam korumaları hayatta bile kalamazken Gorilla Glass 6 ile Corning bu alanda ne kadar iddialı olduğunu gözler önüne serdi. Üstelik Gorilla Glass 6, Gorilla Glass 5'ten daha fazla yüksekliklerde de sağlam kalmayı başarıyor. İlk versiyonu Eylül 2007'de piyasada olan koruma teknolojisi, kuruluşundan bu yana dünyanın dört bir yanındaki cihaz üreticileri için tercih edilen bir marka haline geldi.



PAYLAŞ