GoPro Hero 7 Black ve GoPro Hero 6 Karşılaştırması - Haberler - indir.com

GoPro Hero 7 Black ve GoPro Hero 6 Karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-23 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Spor veya çeşitli gezi aksiyonlarına katılan kullanıcılar için aksiyon kameraları oldukça uygun bir aksesuar oluyor. Aksiyon kamerası denildiği zaman akla gelen ilk markalardan olan GoPro’nun yeni kamerası geçtiğimiz günlerde Hero 7 Black olarak tanıtıldı. Bizde sizlere bu içeriğimizde Hero 7 Black ile Hero 6 Black modellerini karşılaştırdı. Yeni tanıtılan Hero 7 Black modeli sunmuş olduğu yeni özellikleri dikkat çekiyor. Özellikle Hero 6 serisine göre modeldeki en büyük farkı video sabitleme özelliği noktasında görüyoruz. Şirket Hero 6 serisinde kendi geliştirdiği GP1 işlemcisini kullanmıştı. Yeni GoPro serisindeki video sabitleme teknolojisi için Hypersmooth özelliğinden yardım alınmış durumda.

Hem video çekimlerde hemde fotoğraflarda gimbal görevi gören bu özellik sayesinde içerikler daha sabit bir görüntü sunuyor. Şirket CEO’ndan belirtilen açıklamaya göre bu yeni özelliğin sadece GoPro kameraları için değil diğer tüm kameralar içinde faydalı olacağı belirtiliyor. Birçok fotoğraf makinesi ve video kamerlar da görüntü sabitlemesi için OIS yani optik görüntü sabitleme kullanılıyor. HyperSmooth ile beraber ise yazılım ve yapay zeka algoritma desteği alınıyor. Diğer yandan Hero 7 Black ile beraber dikey çekim özelliğini görüyoruz. Kamera dikey konumda tutulduğu zaman yazılım otomatik bir şekilde dikey konuma geliyor. Hero 7 ve Hero 6 modellerinde 1220 mAh’lik aynı değerde batarya ve 2 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. Her iki modelin de 4K’da 60 FPS desteğini sunduğunu belirtelim.

Boyut anlamında Hero 7 Black ve Hero 6 Black modelleri benzer yapıda oldukları için aksesurlar uyumlu oluyor. Ayrıca Hero 6’dan artı olarak bir fark ise akıllı telefon bağlantısı ile Hero 7 Black üzerinden Twitch, Youtube ve Facebook üzerinden canlı yayınlar yapılabiliyor. Dilerseniz GoPro Hero 6 Black ve Hero 7 Black’in teknik detayları karşılaştırmasına aşağıdan erişebilirsiniz.

Hero 7 Black vs Hero 6 Black

GoPro Hero 7 Black

GoPro Hero 6 Black

Fotoğraf

12 megapiksel

12 megapiksel

Video

4K60

4K60

Pil

1.220 mAh çıkarılabilir lityum iyon

1.220 mAh çıkarılabilir lityum iyon

Suya dayanıklılık

Var

Var

Ekran

2 inç dokunmatik ekran

2 inç dokunmatik ekran

Video sabitleme

HyperSmooth

Var

Sesle kontrol

Var

Var

Sesle uyandırma

Var

Yok

Telefonlara otomatik aktarım

Var

Var

Ağır çekim

8x

Var

GPS

Var

Var

Wi-Fi + Bluetooth

Var

Var

USB Port

USB-C

USB-C

Mikrofon

3 adet

3 adet

Ağırlık

116 gram

117 gram

Fiyat

429,99 euro

2.579 TL Türkiye fiyatı

 





PAYLAŞ