Google'un Yeni Servisi YouTube TV Nedir? - Haberler - indir.com

Google'un Yeni Servisi YouTube TV Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-06 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknolojik gelişimler her alanda kendiği gösterdiği gibi TV bölümünde ise çevrimiçi servisler devreye giriyor diyebiliriz. TV'lerinde artık internet bağlantısı olduğu için çeşitli çevrimiçi servisler aracılığı ile TV izlemek mümkün olabiliyor. Bu noktada Apple tarafında Apple TV yada globalde bilinen Netflix veya ülkemizde de Blu TV, Tivibu çevrimiçi firma ve servisler bulunuyor. Bu noktada bir süredir söylenti içerisinde olan YouTube tarafında da bir çevrimi içi TV pazarına giriş için hareketlilik gözüküyor. YouTube TV isimli bu yeni servis popüler kanalların canlı izlenmesini ve bunlara ek olarak çeşitli programlarında bulup izlenebileceği betimleniyor.

Halihazırda bulunan YouTube içeriklerinin yanına eklenecek olan bu serviste YouTube erişimi olan her mecraya erişim sağlanabilecek. Tıpkı Netflix servisi gibi YouTube TV'de ilk olarak ABD'de faaliyete geçecek ve bu servisin aylık olarak 35 dolar ücreti olacağı belirtiliyor.

YouTube TV Özellikleri

YouTube TV aylık olarak 35 dolar gibi bir fiyata sahip olacak ve bu ücret ile maksimum 6 kullanıcı bu içeriklere erişim gerçekleştirebilecek. Bu servis kapsamında Fox, CBS ve NBC gibi kanalların haricinde USA ve FX gibi kablolu yayın içeriklerinede erişilebilecek. Google'ın bu yeni çevrim içi izleme servisi YouTube TV'de NBCSN, Fox Sports ve ESPN gibi popüler spor kanallarıda olacak. Verilecek ekstra ücretler ile kullanıcı dilerse YouTube TV üzerinden Showtime yayınlarını izleyebilecek. Diğer yandan ABD'de yaşadığı bölgedeki ulusal kanalları ve ortak yayınlarınada bu servis üzerinden erişebilecekler.

YouTube TV içeriklerinde eksik olarak AMC, Discovery, Viacom ve Turner gibi grupların kanalları olmayacak. Diğer yandan ünlü kanal CNN ise bu liste arasında bulunmuyor.Bu noktada YouTube TV'nin rakibi konumunda bulunan PlayStation Vue servisinde YouTube TV'de olmayan CNN, AMC, TBS gibi kanalların bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Sınırsız Kayıt

YouTube TV çevrim içi izleme platformunun en önemli ve dikkat çekici özelliği ise Bulut depolamada sınırsız kayıt alanı sunması olacak. Kullanıcı izlemek istediği içeriği yada diziyi favorilerine eklediğinde kayıt otomatik olarak gerçekleşmeye başlayacak. Bunun dışında servis eklenen favori kanal ve içerikleri baz alarak kullanıcılara çeşitli içerik önerilerinde bulunabilecek. YouTube TV'nin ABD dışında başka ülkelerde çıkmasına zor gözü ile bakılıyor. Öyle ki çevrim için TV servisleri ile yapılan anlaşmaların kuralları gereği bazı ülke ve bölgeleri kapsadığını belirtelim.





PAYLAŞ