Google'ın Yeni Logosu Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Google'ın Yeni Logosu Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-01 21:53:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Google, Alphabet çatısı altına girdikten sonra değişim sinyalleri vermeye başlamıştı ve bugün en büyük değişim gerçekleşti. Google radikal bir karar alarak logosunu baştan aşağı yeniledi

Google, 17 yıllık yaşamında logosunda çok ufak değişiklikler yaptı. Harflerin kenarında yada büyüklüklerinde değişiklik yapıp fontu aynı tutmaya çalışmıştı. Bu gece itibariyle Google'ın tüm harfleri farklı fontlara kavuştu. Google'ın ikon haline gelmiş renkleri aynen tutuldu fakat harfler eskiye göre daha yuvarlak hatlara sahip. Google yeni fontunun ismini Product Sans olarak dile getiriyor.

Google New Logo

Tabi Google logosunun değişmesi diğer bütün Google uygulamalarının da logosunun değişmesini tetikleyecek. Gmail, Google Earth, Goolge+ kısacası Google yazısını gördüğümüz her yerde yeni logoyu göreceğiz. Akıllı telefonlardaki Google uygulamalarında daha çok rastladığımız küçük "g" harfi ("g+" Google Plus uygulaması gibi) de logonun değişmesiyle daha modern bir hal alacak.

Google logosunun bir çocuğun alfabeyi daha yeni öğrendiğinde nasıl yazdıysa o karakterlere yakın bir stil yakalamış görünüyor. Google yetkilileri logodaki bu değişimlerin ne ilk ne de son olacağı görüşünde ve zamanla bu logonun da değişime uğrayacağı görüşündeler. 





PAYLAŞ