Google’ın yeni işletim sistemi

Google’ın yeni işletim sistemi "Pigweed" hakkında bilinenler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir süredir yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı iddialarıyla gündeme gelen Google’ın geçtiğimiz gün “Pigweed” adında bir marka başvurusu yapmıştı. Bununla birlikte bizde yeni bir sistem üzerinde çalıştığı iddiaları güçlenen Google’ın yeni işletim sisteminin aslında FuschiaOS olma ihtimali de var. Peki şirket işletim sistemini kullanıcılarına ne zaman sunulacak.

Dünyada çapında arama motoruyla büyük bir ün kazanan Google teknolojinin birçok alanında faaliyet gösteren şirketlerden biri.  Akıllı telefon üretiminden Cloud platformlara, mobil uygulamalardan dev yazılımlara kadar pek çok teknolojinin ve uygulamanın geliştiricisi olan şirketin Android işletim sistemiyle günümüzde akıllı telefon piyasasında önemli bir yeri var.

Google Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyurulduGoogle Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyuruldu

Pigweed yeni bir proje mi?

Ancak Google’ın tek işletim sistemi Android değil Chromebok’larda kullanılan ChromeOS’un da geliştiricisi olan şirket işletim sistemlerini Linux çekirdeği kullanarak inşa ediyor. Son dönemlerde yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı söylenen şirket birkaç gün önce “Bilgisayar İşletim Yazılımı” kategorisi altında “Pigweed” markası için başvuruda bulundu. Google’ın başvurusu ABD’nin patent ve marka kurumu USPTO’da görülmesiyle gündeme geldi.

Bu olay şirketin “Pigweed” adında bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı gündeme geldi. Ancak gerçek soru hala yanıtlanmış değil. Pigweed yeni bir işletim sistemi mi? Yoksa Fuchsia’nın yeni adını mı?

Google, Kendi İşletim Sistemi Fuchsia Üzerinde Çalıştığını Doğruladı

Google cephesinde Pigweed adı daha önce şirketin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve ardından tarihe karıştığı düşünülen FuschiaOS için kodda yapılan bir değişiklikle karşımıza çıkmıştı. Ayrıca Google’ın resmi deposunda da Pigweed adına rastlanıyor. Henüz Pigweed hakkında resmi bir açıklama yapmamış olan şirketin yeni işletim sistemiyle karşımıza çıkması an meselesi gibi duruyor. Ancak şirketin çıkaracağı işletim sisteminin 2016 yılından beri şirketin üzerinde çalıştığı işletim sistemi olma ihtimali de oldukça büyük. Yıllar önce adından söz ettiren Fuchsia bir süre sonra kayıplara karışmış ve Google bu işletim sistemini arada gündeme getirmişti. Şimdi yeniden işletim sistemi iddialarıyla gündeme gelen şirketin Pigweed’i yeni bir yazılım olarak mı piyasaya süreceği ya da FuschiaOS’un yeni adı olarak mı düşündüğü bilinmiyor. Google’ın yeni işletim sistemi hakkında daha fazla bilgi edindikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyorGoogle Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor
HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!

PAYLAŞ