Google'ın Yeni İşletim Sistemi Google Fuchsia Gözüktü - Haberler - indir.com

Google'ın Yeni İşletim Sistemi Google Fuchsia Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-10 18:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

İnternet devi Google'ın bir süredir 'Fuchsia' adında yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiği biliniyordu. Linux tabana sahip Chrome OS ve Android'in tam aksine Google'ın geliştirdiği Fuchsia, 'Magenta' ismindeki yeni bir kernel üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında ilk kez görüntülenen bu işletim sistemi oldukça geliştirilmişe benziyor. Google o zamandan beri yeni işletim sistemine kart tabanlı bir tasarım kazandırmış ve bir kullanıcı arayüzü eklemiş durumda. Sızan görsele göre oldukla ilerlemeler katedilmiş bu işletim sistemini görebiliyoruz. İlk önce Hotfix'de bulunan Kyle Bradshaw tarafından tespit edilen görüntü ve bilgilere göre arayüzün Armadillo ismine sahip olduğu ifade ediliyor.

Armadillo ise çıkacak olan Fuchsia uygulamaları için Google'ın Flutter SDK geliştirici araç setini baz alacak. Bu sayede Android, iOS ve Fuchsia gibi farklı işletim sistemlerinde çalışabilecek destekli kodlar oluşturulabilecek. Yani Armadillo için yazılmış olan bir kod tekrardan derlenerek Android cihazlarda çalıştırılabilecek. Düşüncelere göre Fuchsia işletim sistemi daha çok akıllı telefon ve tabletlere odaklı bir şekilde geliştirilmiş durumda. Kart tabanlı sistem ile geliştirilen bu sistem farklı uygulamaları yönetmeyi olanak sağlayacak. Bu sayede bölünmüş ekran yada sekmeli arayüz gibi kullanım alternatifleri olabilecek.

Ayrıca Google Asistan benzeri bazı tavsiye içeriklerinin olacağıda ifade ediliyor. Google'ın bu yeni işletim sistemi olan Fuchsia ile alakalı izleyeceği yol henüz belli olmuş değil. Bu işletim sistemi ilerleyen dönemlerde Android'in yerini alması için mi tasarlandı henüz bilinmiyor. Yada varolan mobil ve masaüstü işletimlerinin yanına ek bir sistem olarak mı geliştirildi düşünceleride bulunuyor. Bu soruların cevabını yakın zamanda düzenlenecek olan Google I/O etkinliği kapsamında alacağız.

 





PAYLAŞ