Google'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldı - Haberler - indir.com

Google'ın yeni Chatbot'u Meena tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Apple ve Amazon gibi büyük şirketlerin birbiriyle rekabet içinde olduğu sesli asistan piyasasına Google’da katıldı. “Meena” adını verdiği yeni sohbet botunu tanıtan Google, “Meena”nın bugüne kadar geliştirilen tüm sohbet botları ve sesli asistanlardan daha doğal ve gerçekçi bir sohbet sunduğunu iddia ediyor! 

Sanal asistan piyasası son dönemlerde ciddi bir yükseliş yaşıyor. Teknolojinin ilerlemesi ve akıllı telefonların hayatımıza dahil olmasıyla günlük hayatımızın neredeyse bir parçası olan sesli asistanların konuşma sitili henüz oldukça mekanik olsa da Google bunu değiştirdiğini iddia ediyor. “Meena” adını verdiği yeni sohbet botunu tanıtan şirket, “Meena”nın bugüne kadar geliştirilmiş tüm sohbet botları ve sesli asistanlardan daha doğal bir konuşmaya sahip olduğunu öne sürdü. 

Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak!Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak!

Google’ın “Meena”sı insan gibi konuşabiliyor! 

Meena geliştirilirken konuşma sinirsel ağının 2. milyar parametreye sahip olduğunu ve 40 milyar kelimeyle toplam 341 GB metin verisiyle güçlendirildiğini açıklayan Google’a göre “Meena”nın dünya üzerindeki her konu hakkında bir insan gibi sohbet edebileceğini dile getirdi. 

Bunun yanı sıra konuşmanın ve yanıtın ne kadar mantıklı olduğunu ölçmek için “Hassasiyet ve Özgüllük Ortalaması (SSA)” adında yeni bir matris tasarladığını da açıklayan ABD’li teknoloji devi bu teknolojisiyle oldukça iddialı bir duruş sergiliyor. 

Akıcı bir konuşma stiline sahip sohbet botunu geliştirebilmek için uzun süredir çeşitli çalışmalar yapan Google’ın bu alandaki ilk çalışmaları 2015’e dayanıyor. O günden bugüne piyasadaki en iyi sohbet botunu tasarlamaya çalışan şirket sonunda “Meena”yı resmi olarak tanıtmış bulunuyor.  

Ancak Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devi şirketlerinde yapay zeka teknolojisini daha iyi kullanabilmek ve pazarda önemli bir yere sahip olabilmek için önemli bir çaba sarf ettiğini de unutmamak gerekiyor. 2018 senesinde Microsoft’un Cortana’yı piyasaya sürerken “Yapay zeka start-up’ı Semantic Machines’i” satın alması bunun bir örneği. Sesli asistan pazarında Google “Meena” ile hedeflediği başarıyı elde edip edemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 


İlgili uygulamalar
Google Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecekGoogle Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecek
Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı!Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı!

Google'ın yeni Chatbot'u Meena


PAYLAŞ