Google'ın Yeni 17 Kameralı VR Kamerası Duyuruldu - Haberler - indir.com

Google'ın Yeni 17 Kameralı VR Kamerası Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-28 10:28:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2017 yılı ile beraber sanal gerçeklik adına şirketler yeni ürünler ve teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Özellikle gelişen kamera teknolojileri ile beraber üst seviye ürünler ortaya çıkmaya başladı. İnternet devi Google ise Çinli şirket olan Yi Technology ile beraber ortaklaşa girdiği işte ortak bir sanal gerçeklik kamerası geliştirdiler. Kamera sunduğu üst seviye özelliklerin yanı sıra fiyatıyla dudak uçuklatıyor diyebiliriz. Bu cihazda şirketler toplam 17 adet YI aksiyon kamerasına yer vermiş durumda ve 4K çözünürlüğe de destek sağlıyor. Jump VR platformunu kullanan bu kamera profesyonellere yönelik yüksek kalitede 360 derece videolar kaydetmeye olanak sağlıyor.

Dairesel bir konumda yerleştirilen bu 17 kamera ile beraber Google YI Halo, VR cihazı toplamda 3.5 kilogram ağırlığa ulaşmış durumda. Bu cihaz ile çekilen görüntüler mobil telefonlardaki uygulamalar sayesinde canlı bir şekilde izlenebilecek. Android platformu için geliştirilen bir uygulama yardımı ile uzaktan bir şekilde kontrol edilebilen YI Halo ürünü LCD bir ekrana sahip durumda. Cihaz bu ekran aracılığı ile pil ömrü ve birçok bilgi gibi istatistikleri kullanıcılara sunabiliyor. Google, geliştirdiği Google IY Halo ürünü ile beraber ikinci VR cihazınıda çıkartmış olacak.

Bunun öncesinde iki sene önce GoPro iş birliği ile geliştirilen 360 derecelik kamera piyasaya sürülmüştü. Şimdi ise daire şeklindeki Jump isimli bu kamera bir adet toparlayıcı ile geliyor ve bu dairesel toparlayıcı etrafında, 16 adet aksiyon kamerası bulunuyor. Bu sistem ile bir sanal gerçeklik sistemine dönüşen bu cihaz 360 derece dönebilen Jump ile stereoskopik VR görüntü kayıtları yapılabiliyor. Bu görüntüler sonrasında yüksek kaliteli videolara dönüştürülebiliyor ve bu yaz aylarında piyasaya girmesi beklenen YI Halo ürünün yurt dışı üzerinde 17 bin dolara satılacağı ifade ediliyor.





PAYLAŞ