Google'ın yaptığı açıklamaya göre Android ücretli olabilir - Haberler - indir.com

Google'ın yaptığı açıklamaya göre Android ücretli olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 09:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Son günlerde gündemimizden hiç düşmeyen Google, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu tarafından yaklaşık 5 milyar Dolar kadar bir para cezasına çaptırılarak tarihin en pahalı para cezası olarak kayıtlara düştü. Ancak gene zararlı çıkan kişiler ise tabi ki de masum insanlar oldu. neden diye soracak olursanız Google CEO'su Pichai'nin yaptığı açıklamaya göre bundan sonra Android işletim sistemi ücretli olabilir.

Google cezayı kabul etmiyor

Android işletim sisteminin Google tarafından geliştirilen uygulamalar ile beraberinde telefonda yüklü olması sonucu Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu Google haksız rekabet ortamı oluşturmaktan ötürü ceza vermesi sonucu, Google bu karar itiraz ederek sinirlendi. Kesilen para cezasının haksız olduğunu savunan Google, bu cezaya sessiz kalmayacağını duyurmuştu.

Alınan karar Google tepkili

Alına karara bir hayli sinirlenen Google, daha önceden de ön tanımlı arama motoru olarak gelmesinden ötürü davalık olmuştu. Bu hal üzerine Android işletim sistemini ücretli olabileceğini ifade eden Google, bir nevi kendince bir yaptırım uyguladı. Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu'nun aldığı karar tepki gösteren Google, 'Android içerisinde bulunan Google'a ait her uygulamanın silinerek alternatifini kullanılması mümkün ve biz bu konuyla ilgili herhangi bir kısıtlamada bulunmuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Android ücretli olabilir

Söz konusu olan şeyin üreticilerin sorumsuzluğu olarak değerlendiren Google CEO'su, bu duruma çözüm olarak Android işletim sisteminin ücret karşılığı satılmasının daha mantıklı olduğunu savundu. Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu'nun almış olduğu bu kararı kabul etmeyen Google, her ne olursa olsun ret edeceğini tüm basın mensuplarına duyurdu. Söz konusu olan durumun şayet çözüme kavuşmaması sonucu Android işletim sistemi kullanan kişilerden cihaz başına ücret talebinin hayata geçeceğini savundu.





PAYLAŞ