Google'ın Wifi Balonları Porto Riko'ya İnternet Sunacak - Haberler - indir.com

Google'ın Wifi Balonları Porto Riko'ya İnternet Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-02 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda Porto Riko'yu vuran Maria kasırgası sonrasında ülkede yoğun bir şekilde elektrik kesintileri meydana geldi ve akabinde ise iletişim altyapılarında çökmeler meydana geldi. Bu durumlar sonrasında ise ABD'nin önde gelen teknoloji şirketleri bölgedeki hlaka finansal destek için bağış hareketlerine başlarken internet devi Google ise ülkedeki krizi azaltmak adına Projech Loon adlı bir çalışmasını devreye sokuyor. Google'ın çatı şirketi olan Alphabet için ve yaratıcı fikirler ile ön plana çıkan X bölümü tarafından geliştirilen bu çalışma ile bölgedeki halka internet hizmeti sunulacak.

Yaklaşık olarak 3.5 milyon insanın yaşadığı bu ülkede baz istasyonlarının yüzde 90'ı kasırgadan etkilenirken çalışamaz bir hale geldi. Onarılamaz olan baz istasyonlarından ötürü ise mesajlaşma, internet ve arama hizmetleri tam anlamıyla durmuş durumda. Google Project Loon ile ise henüz test aşamasında olan bu internet balonlarını Porto Riko'ya göndermeye başladı. Şiddetli rüzgarlara dayanıklı 20 kilometre yükseklikte uçabilen bu balonlar ile Wifi bağlantısı sağlanabilecek ve bölge halkı ise internetten faydalanabilecek. Bu sayede şirket bölgedeki iletişim sorununa azda olsa bir çözüm getirmiş olacak.

Google'ın bu internet balonları daha çok internet erişimi olmayan bölgeler için geliştirilmiş olsada, bu gibi felaket durumlarında da işe yaradığı gözüküyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Peru'da meydana gelen sel felaketi sonrasında yine Project Llon balonları devreye girmiş ve bu çalışma ile oldukça faydalı bir geri dönüş alınmıştı.





PAYLAŞ