Google'ın ücretsiz VPN'i genişlemeye devam ediyor - Haberler - indir.com

Google'ın ücretsiz VPN'i genişlemeye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google One tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulan ücretsiz VPN servisinin yedi ülkeye daha sunulacağı açıklandı.

Bir süre önce teknoloji devi Google tarafından geliştirilen ve genişletilmiş bulut depolama alanına sahip olan Google One’ın ücretsiz VPN hizmetinin kapsama alanını genişliyor. Özellikle tüketici pazarı için tasarlanan abonelik hizmetiyle kullanıma sunulan bu hizmetin yedi ülkede daha kullanıma sunulacağı açıklandı.

Google One nedir?Google One nedir?

Google One’la entegre çalışabilen ücretsiz bir eklenti olarak kullanıma sunulan VPN özelliği, ABD dışında artık Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Meksika, İspanya ve Birleşik Krallık’ta da hizmet verecek.

Hatırlarsanız şirketin ücretsiz VPN hizmeti, Google’ın genişletilmiş bulut depolama sistemi için abonelik planında yaptığı değişikliklerin hemen ardından geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Amerika Birleşik Devletleri’nde başlatılmıştı. Aylık 9,99 dolardan başlayan ücretle 2 TB’dan 30 TB’a kadar abonelik seçeneği sunan Google, yüksek depolama planlarında ücretsiz olarak gelir ve çevrimiçi taramanız için ekstra güvenlik katmanı sağlamaya da başlamıştı.

Google One ücretsiz telefon yedekleme uygulaması oldu

Ücretsiz VPN hizmeti şuanda Google One uygulamasından rahatça kullanılabilir durumda. Bu hizmet sayesinde şirket birkaç hamlede Android telefonunuzdaki ağ trafiğini güvence altına alabilmenize yardımcı oluyor.

Google One’la sunulan VPN hizmeti, kullandığınız uygulama ve tarayıcı ne olursa olsun sizin çevrimiçi trafikte korunmasını sağlıyor. Fakat ne yazık ki bu hizmetin kullanım alanı şimdilik sadece birkaç bölgeyle sınırlı. Şirket yaptığı açıklamada bu özelliğin konum değiştirmeyi desteklemediğini, bu nedenle yalnızca o kullanıma sunulacak yeni bölgelerden bir IP adresi atayarak farklı bir ülkeden içeriğe erişilemeyeceğini dile getirmişti. Şimdi yedi ülkede daha kullanıma sunulan servisin ilerleyen aylarda yeni bölgelerde kullanıma sunulup sunulmayacağı hakkında henüz bir açıklama olmasa da Google'ın servisin hizmet alanını genişletmek istediğini söylemek yanlış olmaz.


Google One Türkiye'de!Google One Türkiye'de!

PAYLAŞ