Google'ın Twitter Hesabı Çalındı! - Haberler - indir.com

Google'ın Twitter Hesabı Çalındı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 10:12:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Sosyal Medya

Google G Suite isimli Google'ın resmi Twitter hesabı çalındı ve siber saldırganlar hesap üzerinden takipçilerinden Bitcoin göndermelerini istedi.

Siber dolandırıcılar sadece kişilerin değil aynı zamanda büyük ve küçük firmaların da başını ağrıtıyor. Bunun son örneğini geçtiğimiz saatlerde Google tarafında yaşandı. Şirketin G Suite Twitter hesabı siber saldırganlar tarafından ele geçirildi ve saldırganlar takipçilerinden Bitcoin istedi.

Facebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadıFacebook ve Twitter ABD Kongresini ikna etmeyi başaramadı

Google çok geç farketti!

Hesabı çalan saldırganlar bir paylaşım yaparak Google'ın 10 bin Bitcoin dağıtacağını duyurdu. Bu Bitcoin'leri alabilmek için bir adres doğrulaması isteyen hackerlar 0.1 BTC ile 2 BTC arasında bir para göndermelerini talep etti. Bu BTC gönderiminin karşılığında hacker'lar 1 ile 20 BTC arasında geri ödeme yapılacağı bilgisini paylaştı, bu sayede 800 bin takipçiye bu mesajla kandırmaya çalıştı. Olayı fark eden Google'ın devreye girmesiyle mesaj hemen kaldırıldı ve hesap tekrar Google kontrolü altına alındı.

Yaşanan olayın ardından bu hesaba para gönderen kullanıcı olduğu henüz bilinmiyor. Ancak yapılan siber saldırının çok profesyonel olduğu ve saldırıdan haberi olmayanların kolayca kandırılabiliyor. Benzer yöntemler Türkiye'de de kullanılabiliyor ve hacker'lar özellikle Twitter üzerinden ilanlar vererek sahte banka hesaplarına gönderme yapabiliyorlar. Twitter'ın bu konuda adım atmadığını ve sahte ilanları yayınlamaya devam ettiğini de söyleyelim.


Yeni iPhone'lar Twitter Üzerinden Canlı Olarak TanıtılacakYeni iPhone'lar Twitter Üzerinden Canlı Olarak Tanıtılacak
Twitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya ÇıktıTwitter'da Otomatik DM Atan Virüs Ortaya Çıktı
Twitter'a Gönderi Zamanlama Özelliği Geldi!Twitter'a Gönderi Zamanlama Özelliği Geldi!

PAYLAŞ