Google'ın Telefon uygulamasında iki yeni özellik ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Google'ın Telefon uygulamasında iki yeni özellik ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Telefon adlı uygulamasının beta sürümüne güncelleme getirdi. Sunulan bu güncelleme ile beraber kullanıcıların ilerleyen dönemlerde iki etkili özelliğe sahip olacaklar dile getiriliyor. ABD merkezli teknoloji devi Google, özellikle Android işletim sistemi akıllı cihazlar için geliştirmiş olduğu uygulamalar ile beraber kullanıcılar önemli kolaylıklar sağlıyor. Bu anlamda Google'un sunduğu uygulamalardan biri de Telefon. Telefon uygulamasını kullanan kullanıcılar bu uygulamayı kullanarak arama yapma deneyimlerini oldukça iyileştiriyorlar ve bugün 100 milyondan fazla tüketici, Telefon uygulamasını sorunsuz bir şekilde kullanıyor. Bu uygulama, ilerleyen süreçlerde ise çok önemli bazı özelliklere kavuşacak. 

Google bünyesinde yer alan geliştiriciler, Telefon uygulamasının beta sürümüne güncelleme getirdiler. Tüketicilerin hizmetine sunulan bu güncelleme, Telefon uygulamasının gelecek süreçte kazanacağı iki önemli özelliği de gün yüzüne çıkarmış oldu. Söz konusu bu yeni özellikleri Telefon uygulamasının verimliliğini artıracak ve tüketicilere çok daha etkili bir uygulama deneyimi yaşatacak gibi bir izlenim sunuyor. 

Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor!Huawei vazgeçti! Google Uygulamaları'nı geri istiyor!

Tek yönlü görüntülü görüşme özelliği Telefon uygulamasına geliyor

Google, Telefon uygulamasını daha fonksiyonel hale getirmek için üzerinde çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Uygulamanın beta sürümü için sunulan güncelleme ile beraber uygulamaya gelecek olan önemli özelliklerden biri tek yönlü görüntülü görüşme özelliğidir. Güncelleme üzerinde incelemeler yapan geliştiriciler, uygulamanın "1-way video" (tek yönlü video) adlı bir özelliğe sahip olduğunu fark ettiler. Söz konusu bu özellik adından da anlaşılacağı üzere bir arama esnasında sadece tek bir kullanıcının görüntülü konuşmaya katılmasına izin veriyor. Böylelikle kullanıcılar, Google'ın Telefon uygulamasını kullanarak tek yönlü video arama yapabilecekler.

Telefon uygulamasının beta sürümüne sunulan bu yeni güncelleme ile beraber gelen bir diğer önemli özellik ise "flip to silence" (sessizliğe çevir) şeklinde adlandırılıyor. Bu özellik ile beraber kullanıcılar, telefonun ekranını yere gelecek şekilde çevirdiklerinde, gelen aramayı herhangi bir tuşa basmadan sessize alabilecekler. Fakat flip to silence isimli özelliğinin kullanılabilirliği, şu an için tartışmalara açık gibi görünüyor. Teknolojid evi Google, Telefon adlı uygulamanın bazı telefon modelleri için sunduğu sürümlerinde "flip to shhh" adlı bir özellik sunuyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde telefonlarını ters çevirdiklerinde hem gelen aramayı sessize hem de telefonlarını "Rahatsız Etme" moduna alıyorlar.


Google yasağı Huawei'ye zarar veriyor!Google yasağı Huawei'ye zarar veriyor!
Google Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısıGoogle Servisler bulunmayan Huawei P40 Pro'nun şaşırtan ön satış başarısı
Google, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdıGoogle, Pixel 3 ve Pixel 3 XL satışlarını sonlandırdı

PAYLAŞ