Google’ın telefon bağımlılığına karşı yeni hamlesi - Haberler - indir.com

Google’ın telefon bağımlılığına karşı yeni hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-24 07:19:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Hem teknoloji hem de internet dünyasının dev ismi Google, insanları akıllı cep telefonlarından uzaklaştırmak adına ilginç çalışmalar ile karşımıza çıkıyor. Hatta öyle ki farklı çalışmalara da destek vermeye devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Envelope'dur. İnternet devi Google başta olmak üzere birçok teknoloji şirketi, teknolojik dünya ile bağı azaltmak istiyor. Yeni nesil kullanıcıların telefonlara bağımlı bir hayat sürdüğünü bilen şirket, haklı olarak bu durumun önüne geçmek istiyor. Bildiğiniz üzere bu durumu ortadan kaldırmak için geliştirilen birçok uygulama vardır. Bu aşamada karşımıza çıkan Envelope da yine bir uygulamadır. Fakat burada oldukça önemli bir fark bulunuyor. 

Experiments with Google'dan destek alan Special Projects imzalı Envelope, akıllı cep telefonunuzu fiziksel olarak kapatan bir alt yapı üzerine kuruludur. Envelope, kullanıcıların akıllı cep telefonlarını ( şuan için sadece Pixel 3a destekli) özel kağıt üzerine bastırdıkları zarf benzeri bir kılıf içerisine konması üzerine kuruludur. Bu zarflar için şimdilik sadece iki farklı versiyon bulunuyor. İlk zarf ise cep telefonları bir kamera haline getiriyor. İkinci zarf ise akıllı cep telefonu sadece telefon görüşmesi yapılır hale getiriyor. Bu ikinci tasarım ile beraber akıllı telefon bir cep telefonu haline getiriliyor. Google, bu sistem sayesinde telefonlara bağımlılığın ciddi oranda azalacağını düşünerek bu projeye ciddi destek veriyor. 

Yazılımcılar Google DevFest Eskişehir' de BuluşuyorYazılımcılar Google DevFest Eskişehir' de Buluşuyor

Google destekli olan Envelope gerçekten de ilginç gözüküyor

Google tarafından desteklenen Envelope, ilginç gözüküyor olmasına rağmen pek de kullanışlı gözükmüyor. Akıllı cep telefonlarında oldukça fazla geçirdiklerini dile getiren ve bu bir sorun olarak gören  kullanıcılar için bu şekilde bir çalışma ile alışkanlıklarından kurtulması gerçekten de oldukça zor gözüken bir durumdur. Buna rağmen yine de bu şekilde çalışmaların yapılıyor olması gelecek için önem arz eden bir durumdur. Cep telefonlara bağımlı olan nesiller maalesef ciddiye alınması gereken konuları dahi dalga konusu haline getirebilirler. Bu ve bunlar gibi nedenlerden dolayı büyük şirketlerin cep telefonlara bağımlılığı azaltıcı çalışmalar yapıyor olması gelecek günlerde daha önemli çalışmaların geleceğinin habercisi olabilir. Google şirketi tarafından da oldukça ilginç olarak değerlendirilen ve aynı zamanda desteklenen Envelope çalışması sonucunda neler olacağı henüz belli değildir. 

 

 


Google destekli Algo Dijitial Projesi ile çocuklara yazılım öğretilecekGoogle destekli Algo Dijitial Projesi ile çocuklara yazılım öğretilecek
Google’dan Seyahat Sitelerini Bitirecek Hamle, Google Destination Nedir?Google’dan Seyahat Sitelerini Bitirecek Hamle, Google Destination Nedir?
Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek?Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek?

PAYLAŞ