Google'ın takibinden nasıl kurtulunur? - Haberler - indir.com

Google'ın takibinden nasıl kurtulunur?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-05 19:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google daha iyi bir şekilde hizmet sunabilmek ve kullanıcı verilerini bu amaçla kullanabilmek adına servislerindeki kullanıcı etkinliklerini takip ediyor ve depoluyor. 

Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyor

Google Chrome, Canvas aracı nedir?Google Chrome, Canvas aracı nedir?

Kullanıcıların çoğu bu durumdan haberdar olmasa da Google'ın takibinden kurtulmak isteyen kişiler için alternatifler mevcut. Özellikle geçtiğimiz yıl itibariyle değiştirilen gizlilik politikası ile birlikte çok daha etkin bir hale gelen kullanıcı takip işlemlerinden rahatsızsanız ve kendinizi takip ettirmek istemiyorsanız Google için ayarları aşağıda yer aldığı gibi gerçekleştirebilirsiniz.

Google takip sisteminde ne değişti?

Geçtiğimiz yıla kadar Google veri toplama işlemlerinde farklı bir politika benimserken yapılan değişiklik sonrasında DoubleClick veri tabanı ile kişisel Google verileri bir araya getirildi. Bu kullanıcılar hakkında kuşkusuz çok daha fazla veri elde edilmesini sağlayan bir değişiklik olarak dikkat çekti. Bu bakımdan kullanıcıların bu tür durumlara maruz kalmadan mevcut takip işlemlerini ortadan kaldırması da yine Google tarafından sunulan imkanlar dahilinde mümkün

Google takip işlemleri nasıl iptal edilir?

Google takip işlemlerini gerçekleştirebilmek adına ilk olarak Google'ın web sitesinde oturum açın.

İlgili hesabınız ile oturum açtıktan sonra veri ve kişiselleştirme bölümüne geçiş yapın.

Burada yer alan etkinlik kontrolleri sayfasına erişin.

Bu bölüme ulaştığınızda etkinlikleriniz ile ilgili pek çok farklı detayın aktif olduğunu ve verilerin toplandığını göreceksiniz. Bu aşamadan itibaren ise bu ekrandaki seçeneklerden istediklerinizi kaldırabilir, istediklerinize ise izin vererek Google'ın takibine hangi alanlarda yapması gerektiğini detaylı bir şekilde belirtebilirsiniz. İlgili ayar sayfasını güncellediğinizde tüm değişiklikler anlık olarak Google tarafından etkin hale getirilecektir. Bu açıdan ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmadan sadece belirtilen adımları gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Bu ayarlar sonrasında Google sizi takip etmeyecektir. 

Konumunuz kapalı olsa bile Google sizi izliyor


Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyorGoogle Chrome karanlık tema, Android'e geliyor
iOS Google Chrome’da web sayfası okuma listesine nasıl eklenir?iOS Google Chrome’da web sayfası okuma listesine nasıl eklenir?

PAYLAŞ