Google'ın Sürücüsüz Araçları Trafiğe Çıktı! - Haberler - indir.com

Google'ın Sürücüsüz Araçları Trafiğe Çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-29 12:30:40
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Google'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı sürücüsüz aracı artık kullanıcılarla buluşmasına az kalmış gibi görünüyor. Firma, Californiya Mountain View'daki halka açık yollarda bu araçları denemeye başladığını duyurdu. 

İlk olarak geçen yıl tanıtılan Mini Cooper benzeri araçlar, sürücüsüz ve pedalsız oluşuyla tüm dikkatleri üzerine topladı. Herhangi bir müdahale olmadan trafikte yol alabilen araçlar içerisinde direksiyon simidi, gaz, pedal vs. de bulunacak. Böylelikle araç kullanıcısı, gereken durumlarda kontrolü ele alabilecek.

Şimdilik güvenlik sürücüleri eşliğinde en fazla 60 kilometre hızla gidebilen bu araçların durma mesafesi de hızla ters orantılı olarak kısalıyor. 

Araçların en büyük problemi, mükemmel çalışmaları için gerekli olan donanım ve yazılım işbirliğinin kurulamaması. Zira Lexus markalı araçları sürücüsüz (otonom) hale getiren Google, bu araçlarla 2.9 milyon km yol gittiğini ve 12 kaza yaptığını açıklamıştı.

Şu anki araçlara göre çok daha güvenli olacağı belirtilen bu araçlar, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Audi, Nissan, Tesla, ve Apple gibi araba üreticilerinin hedefi durumunda.





PAYLAŞ