Google'ın Şarj Yiyen Servislerini Devre Dışı Bırakmak - Haberler - indir.com

Google'ın Şarj Yiyen Servislerini Devre Dışı Bırakmak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-10 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın Android mobil işletim sistemi birçok cihazlar tarafından tercih edilerek kullanılıyor. Ancak Google hali hazırda varsayılan olarak yüklü birçok uygulama ile kullanıcılara geliyor. Ancak kullanıcıların bir çoğunun kullanmadığı bu Google servisleri arka planda çalışarak ekstra olarak şarj yiyorlar. Ücretsiz olarak akıllı telefonlar ile beraber gelen bu Google servislerinin bazıları işe yarasada bazıları pil ömrünü ciddi anlamda etkiliyorlar. Bu içeriğimizde ise bu ücretsiz Google servislerinin nasıl kapatılacağına bakacağız. Google'ın çeşitli servis içerikleri olduğu için her birini ayrı olarak ele alacağız.

Google Now

Google'ın arama yapabileceğiniz bir servisi diyebiliriz. Bu uygulama varsayılan olarak geldiğinden dolayı silinemez uygulamalar arasında bulunuyor. Ancak bu uygulama için Ayarlar > Uygulamalar adımını izleyerek Google Now'a ulaşın. Oradan uygulamayı devre dışı bırakarak yine Ayarlar'dan Google Now'a gelip aktif pasif tuşunu pasife getirin.

Takvim

Takvim uygulaması her Android cihazda varsayılan olarak yüklü bir şekilde geliyor. Ancak takvim uygulamasını birçok kullanıcı sık bir şekilde kullansada birçok kısım ise bu uygulmayı kullanmıyorlar. Bu uygulamayı kapatmak için Ayarlar > Uygulamalar bölümüne erişin ve Devre dışı bırak seçeneği ile pasif hale getirin. Diğer yandan Ayarlar > Hesaplar bölümünden Takvim yanında bulunan butonu kapalı konuma getirin.

Google Play Servisleri

Akıllı telefonunuz rotlu değil ise Google Play servislerini kaldırmanın bir yolu bulunmuyor. Fakat devre dışı bırakarak arkada çalışmasını önleyebilirsiniz. Ayarlar > Uygulamalar kısmına ulaşarak Google Play Servisleri bölümüne girin ve buradan devre dışı bırakın.

Google Fotoğraflar

Android cihazların hepsinde üreticilerin kendi Galeri uygulamaları bulunsada Google yinede kendi Google Fotoğraflar uygulamasını yüklü olarak göndermekte ısrarcı taraf oluyor. Bu noktada silinmeyen uygulamalar arasında bulunan bu uygulamayı Ayarlar > Uygulamalar > Fotoğraflar adımlarını izleyerek devre dışı bırakabilirsiniz. Diğer yandan uygulamayı açıp uygulama ayarlarına girerek ordan Yedekleme ve Senkranizasyon bölümünden 'Yalnızca şarj edilirken, videolar ve Fotoğraflar' seçeneğinede tıklayarak şarj yemesinin önüne geçebilirsiniz.





PAYLAŞ