Google'ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü Cardboard (Video) - Haberler - indir.com

Google'ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü Cardboard (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Bu yılın öne çıkan teknolojilerinden birisi olan sanal gerçeklik için Google, bu alanda yaratıcı ve özellikle maliyet yönünden heyecan verici bir projeye imza atarak karton sanal gerçeklik gözlüğü Cardboard'ı duyurdu.

İlk bakışta aklımıza ''acaba Google şaka mı yapıyor?'' sorusunu getiren bu proje, isteyen kullanıcıların kendi sanal gerçeklik gözlüğünü bir parça mukavva ile mıknatıslar, cırt-cırt bantlar, kauçuk bantlar, makas ve 40 mm çapında cam malzemelerle birlikte gözlük için yayınlanan Cardboard uygulamasını başlatacak NFC etiketini kullanarak yapabilmelerinin önünü açıyor.

Cardboard

Gözlüğünüzü yaptıktan sonra telefonunuz üzerinden izlenebilecek içerikleri ise Cardboard uygulamasında bulabilirsiniz. Uygulama ile Google Earth'te sanal bir dünya turuna çıkabilir, dünya üzerindeki nefes kesici doğa harikalarını görebilir, farklı kültürlerdeki sanat eserlerinin görüntülerine bakabilir veya Youtube videolarını izleyebilirsiniz.

Cardboard Android

Sanal gerçeklik gözlüğünüzü yapmak için gerekli olan malzeme ve yardımcı dokümanlara developers.google.com/cardboard/ adresinden ulaşabilir, Cardboard Android uygulamasını aşağıdaki bağlantı üzerinden Android telefonunuza indirebilir ve Phandroid editörleri tarafından Google I/O 2014 konferansı sırasında çekilen Cardboard Kutu Açılış Videosu'nu izleyebilirsiniz.




Cardboard Tanıtım Videosu


PAYLAŞ