Google'ın otonom araçları yollarda - Haberler - indir.com

Google'ın otonom araçları yollarda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından otonom araçlar için geliştirilen Waymo şirketine ait araçlar, 32 milyon kilometrelik yolu kat etti. Mevcut istatistiklerin halka açık yollarda yapılmış olması ise başarıda dikkat çeken bir diğer detay oldu.

Google’ın ana şirketi olan Alphabet Inc tarafından kurulan bir yan kuruluş Waymo, 2009 yılından beri otonom araçlarla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gündemde her ne kadar Tesla yer alsa da 2009 yılında başlayan çalışmalar ile 20 milyon mil gibi önemli bir menzili geride bırakan şirket, konuyla ilgili resmi açıklama yaparak başarısını duyurdu.

ABD’de 20 Milyon Mil Yol Aldı!

ABD’de yapılan çalışmalarda, Waymo’ya ait araçlarla 20 milyon mil mesafe kat edildi. 32 milyon kilometreden daha fazla bir yolun alındığını gösteren mevcut veriler üstelik oldukça risksiz ve kazasız bir şekilde yapıldı.  Şirket tarafından yapılan açıklamalarda mevcut otonom araçlardaki teknolojilere yönelik kapsamlı b ilgilere yer verilirken, özel bir video da paylaşıldı. Videoda ise Waymo araçlarının çevreyi nasıl gördüğü detaylı olarak aktarıldı.

“Binlerce Hayat Kurtarırken…”

Şirket tarafından paylaşılan videoda, özel bir açıklamaya da yer verildi. Açıklamada şöyle denildi;

“Waymo Driver, dünyayı algılamak için lidarlar, kameralar ve radarlardan oluşan (gündüz veya gece 360 ​​derece ve üç futbol sahası uzaklığını görmesini sağlayan) entegre bir sistem kullanır. Bu güçlü algılama paketi, Waymo Driver'ın San Francisco'da araç sürerken günde birkaç kez karşılaştığı karmaşık senaryolarda gezinmesini kolaylaştırıyor. (Dar bir sokakta çift park edilmiş üç büyük aracın etrafında güvenli bir şekilde manevra yapmak gibi) Waymo, insanların ve nesnelerin hareket etmesini güvenli ve kolay hale getirme misyonuna sahip otonom bir sürüş teknolojisi şirketidir. Waymo Driver ile binlerce hayat kurtarırken dünyanın hareketliliğini iyileştirebiliriz.”

 





PAYLAŞ