Google'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyor - Haberler - indir.com

Google'ın kapanan servislerine bir yenisi daha ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-25 15:55:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google'ın akıllı olma özelliği taşımayan yazıcıları ağ bağlantısı varmış gibi kullanmaya imkan sağlayan  Google Cloud Print, kullanıcılara gönderilen              e-postaya göre 31 Aralık 2020'de kapatılacak. 

Google Chrome veya Android cihazları kullanarak web üzerinden yazıcılarını kullanmanıza olanak sağlayan Google hizmeti, önümüzdeki yılın sonunda kapatılıyor. Google bulutundan destek alan bu hizmet, yazıcılar internete bağlanamasa dahi bağlı olduğu bilgisayardaki Chrome aracılığıyla çıktıları alabilmenize olanak sağlıyordu. 

Google Asistan için haber servisi eklendiGoogle Asistan için haber servisi eklendi

RIP to Google Cloud Print!

This is a disaster. All my printers use this. My parents' printers use this. All our printers at work use this. Hosed. pic.twitter.com/eeYafb0Mx3 — Lukas Karlsson (@lukwam) 21 Kasım 2019

 Bu açıklamanın ardından Google Cloud Print kullanıcıları twitter üzerinden kararı eleştirmeye başladı. Yazıcıların bu uygulama ile kullanıldığını belirten kullanıcılar karara tepki gösterdi. 

Ayrıca Google'ın bu haberi en az bir yıl önceden bildirmesinin sebebi olarak da çok fazla kullanıcı olması olarak düşünülüyor. 

Birçok kişi tarafından tercih edilen ve oldukça tepki çeken bu kararın sebebi Google tarafından herhangi bir açıklığa kavuşmuş değil. Hizmeti kullanan G Suite abonelerine e-posta yoluyla bilgilendirme yapıldı. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ