Google'ın internet balonu resmen havalandı - Haberler - indir.com

Google'ın internet balonu resmen havalandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-23 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google'ın geçtiğimiz günlerde Project Loon adlı projesi ortaya çıkmıştı. Şirket bu projesi ile internet erişimi olmayan bölgelere balonlar aracılığı ile kablosuz bağlantı götürülmesi hedeflenmişti. Şirket bu doğrultuda büyük bir adım attı ve balon ilk olarak Porto Riko'da efektif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Google'ın bir projesi olarak hayata giren Project Loon daha sonra Alphabet'in X inavasyon laboratuarına dahil edilmişti. Stratosferdeki rüzgarı kullanıl birbirlerinin yerini dolduran bu balonlar ile oluşan proje ihtiyacı olan bölgelere yönlendirilebilir bir yapıya sahip durumdalar.

Belli alanlar için 10 ile 30 adet balon gönderebilen şirket, bu sistemi daha çok acil durumlar için geliştirmiş durumda. Bu noktada Maria kasıgasıyla vurulan Porto Riko için giden balonlar bölgedeki iletişim sorununun bir bölümünü düzeltmiş durumda diyebiliriz.  Google bölgede yer alan Amerikan iletişim şirketi olan AT-T ile bir ortaklık kurmuş ve bölge halkına limitli de olsa gökyüzü üzerinden internet bağlantısı sunuyor. Bu bağlantı kalitesinin ise mesaj,  internet gezintisi ve e-posta için yeterli olduğu söylenirken erişimin olması birçok kişi için hayati önem taşıyor diyebiliriz.

Gün ışığı olduğu sürece bölgeye internet erişimi aktarabilen Project Loon ekibi, bu süreçte AT-T kullanıcılarının yararlandığını söylüyor. Bu internet balonlarını gökyüzüne göndermek için ise 16 metrelik vinç sistemi kullanan Google bir balonu 30 dakikada şişirerek göreve hazır hale getirebiliyor.





PAYLAŞ