Google'ın İlk Sürücüsüz Aracı Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Google'ın İlk Sürücüsüz Aracı Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Münevver SEZER
Kategori : Donanım

Yaygın olarak kullanılan arama motoru Google, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü elektrik enerjisi ile çalışan sürücüsüz aracını görücüye çıkardı.

Kaliforniya'da düzenlenen Code Conference açılışında Google'ın kurucularından Sergey Brin, sürücüsüz aracı şimdilik "güvenlik sürücüleri" ile test etmeye hazırlanıldığını ve ulaşımı yeniden yapılandırma girişiminin bir parçası olduğunu açıkladı. Google, elektrik enerjisi ile çalışan bir araç filosu oluşturuyor.

Google Sürücüsüz Araba

Basit bir anlatımla kişiyi A noktasından B noktasına götürmeyi hedefleyen araç, park sorunu yaşamayacak kadar küçük tasarlanmış. Tamamen Google tarafından tasarlanan ve iki kişilik yere sahip olan araçta kör noktaları saf dışı eden sensörlere yer verilmiş. Direksiyon, gaz ve fren gibi insan müdehalesi gerektiren tüm parçalar kaldırılmış.

Şimdilik saatte 40 kilometre hıza ulaşan araç, viraja girerken yavaşlıyor ve tekrar hızlanabiliyor. Ayrıca kendi kendine öğrenme yeteneğine ile kişisel ihtiyaçlara uyum sağlıyor.

Sürücüsüz araç tek bir tuşla harekete geçiyor ve 2 futbol sahası uzaklıktaki nesneleri algılayabiliyor. En önemli özelliklerinden birisi de sürücünün acil durumlarda aracı durdurabilmesi için bir buton bulunması.

Tamamen Google'ın tasarımı olan elektrik enerjisi ile çalışan sürücüsüz aracı ile ilgili videoyu aşağıda bulabilirsiniz.




Google Sürücüsüz Araç Videosu


PAYLAŞ