Google'ın ilk günleri hakkında ilginç 5 bilgi - Haberler - indir.com

Google'ın ilk günleri hakkında ilginç 5 bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 10:02:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Tam 20 sene önce kurulan Google'ın ilk günleri hakkında 5 ilginç gerçeği sizlerle paylaşalım. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google, tam olarak 20 yıl önce kuruldu. Yurt odalarında çalışan ve iki doktora öğrencisinin arama motoru fikriyle ortaya çıkan bu proje şuanda dünyanın en büyük şirketinin temelini oluşturuyordu.

Google'ın ilk günlerinden ilginç bilgiler

Bir Silikon Vadisi yatırımcısından yatırım alan Google, 4 Eylül 1998'de faaliyetlerine başladı. Birkaç yıl içerisinde oldukça büyüyen şirketi, artık birçok kişi biliyordu. Şuanda ise Google, 50 ülkede 60.000 çalışanı bulunan dev bir şirkete dönüştü. ABD'li şirketin ilk günleri hakkında ilginç bilgilerin paylaşıldığı bir yazıda Google hakkında tuhaf bilgiler açıklandı.

Google Yapay Zeka ile Çocukları Uygunsuz İçeriklerden KoruyacakGoogle Yapay Zeka ile Çocukları Uygunsuz İçeriklerden Koruyacak

1- Google'ın Kurucuları, Brin ile Page, okulu gezerken tanıştılar

Dünyanın en başarılı şirketi Google'ın arkasındaki iki adam, ilk kez 1995 yılında Stanford Üniversitesi'nde karşılaştılar. Bilgisayar bilimi öğrencisi olan Sergey Brin, kampüsü potansiyel öğrenci adaylarına göstermek için gönüllü oldu. Bu sırada ortaklardan biri olan Larry Page de kampüsü gezen kişilerden biriydi. Ona kampüsü gezdiren kişi ise tahmin edeceğiniz üzere Brin idi. Wired dergisine Page ile ilk tanıştıkları zamanı anlatırken "İkimizde birbirimizi iğrenç bulduk" gibi itirafta bulundu.

2- İlk sunucularını Lego'dan yaptılar

1996 yılında, doktora öğrencileri olan Page ve Brin, Bilgisayar Bölümü'nün Dijital Kütüphane Projesi kapsamında Pagerank algoritmaları geliştirdi. İkili algoritmayı test etmek için o anda mevcut olan 4 GB disk kapasitesinden daha fazla depolama ihtiyacı duyuyordu. İkili 10 adet 4 GB diski, Lego parçalarından yapılmış maliyeti oldukça düşük olan bir kasaya sığdırdı. Böylece ilk arama motoru ortaya çıkmış oldu.

3- Google'ın orjinal ismi Backrub idi

Dünyanın en büyük arama motorunun ilk adı Backrub (sırt masajı) idi. Ancak bu isim böyle kalmayacaktı. Google şuan ki ismini bir fiilden alıyor diyebiliriz. "Google'lamak" fiili özellikle yurt dışında yaygın bir şekilde kullanılıyor. Eskisi gibi kalsaydı fiil olarak kullanmak biraz garip olabilirdi.

4- Google ismi, "Googol" sayısından türetildi

Backrub isminden vazgeçen Google, yeniden adlandırılan arama motorunun ismini bir kelime oyunundan aldı. Google ismi 1 sayısının yanına 100 adet sıfır eklendiğinde ortaya çıkan sayıyı ifade etmek için kullanılan matematiksel bir terim olan "googol" kelimesinden aldı. Google bu kelimeyle içerisinde bulunan milyonlarca bilgiyi organize etme, işleme ve buna erişme özelliğini anlatıyor olabilir. 

5- Google'ın ilk Doodle'ı bir sopa figürüydü

Google'ın bildiğiniz üzere dünyadaki farklı tarihlere göre farklı Doodle'lar oluşturuyor. İşte bu Doodle'lardan ilki bir sopa figürüydü.


Google Haritalar Uygulaması'nda yeniliğe mi gidiliyor?Google Haritalar Uygulaması'nda yeniliğe mi gidiliyor?
Google'dan araştırmacılara özel, veri kümesi arama motoruGoogle'dan araştırmacılara özel, veri kümesi arama motoru
Google Arts Culture Uygulaması ile hangi sanat eserine benziyorsunuzGoogle Arts Culture Uygulaması ile hangi sanat eserine benziyorsunuz

PAYLAŞ