Google’ın ilginç kulaklık kablosu tasarımı - Haberler - indir.com

Google’ın ilginç kulaklık kablosu tasarımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 22:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Özellikle son yıllarda kulaklık kullanım noktasında kablosuz kulaklara olan yoğun bir ilgi bulunuyor. Ancak geleneksel olan kablolu kulaklıklar da kullanılmaya devam ediliyor. Teknoloji devi Google ise tam bu noktada yayınlamış olduğu bir video ile yeni konsept kulaklık kablosunu tanıttı. Google, konsept kulaklık kablosuna iki parmakla dokunarak yada kabloyu sıkılarak müzik kontrolü sağlayan bir teknoloji geliştirdi. Google, geliştirmiş olduğu yazılım haricinde akıllı telefon ve kablosuz kulaklık gibi cihazlar da geliştirmeye devam ediyor. Bazı zamanlar ise şirketten oldukça ilginç projeler görebiliyoruz. Bunlardan birisi olarak geçtiğimiz yıl Levi’s ile beraber akıllı telefonların kontrol etmesini sağlayacak olan bir ceket geliştirmişti.

Google şimdi ise akıllı telefon kontrol eden ceket sonrasında akıllı telefonlarda müzik kontrolü yapabilecek örgü bir kulaklık kablosu geliştirdi. Konsept olarak geliştirilen kulaklık kablosu, kabloya iki parmakla dokunarak yada iki parmağın arasında sıkıştırılarak müzik kontrol edilmesini sağlıyor.

Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

Google’dan ilginç kablo tasarımı: I/O Braid

Google, I/O Braid adı verilen bu kulaklık kablosunda Sarmal Algılama Matrisi adı verilen bir teknoloji geliştirildi. Kulaklığın kablosunun içerisinde yer alan bir kapasitif ile kablonun iletken iplik örgüsüne dışarıdan yapılan hafif bir baskı ile dokunulacak şekilde tasarlandı. Kablo içinde yer alan fiber optik teller ise görsel geri bildirim sağlamak için kumaşa dokunmuş oluyor. Bu yeni kulaklık kablosu, Google tarafından bir araştırma projesi adı altında geliştirildi. Yani yakın zamanda böyle bir ürünün piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Ancak bunlara rağmen Google, kablonun akıllı telefonlara bağlanan bir hoparlörün yada kulaklığın bu kablo ile üretilerek gelişmiş bir müzik kontrol özelliği sunabileceği de düşünülüyor.

Dokunarak müzik kontrolü sağlayan kulaklığının kablosunun farklı dokunuş türlerini ayırt edebilmesi için ise Google, gönüllülerden veriler topladı. Toplanan bu veriler doğrultusunda tutma, sıkma ve bükme gibi bazı hareketler ile çalışmak üzere bir makine öğrenimi geliştirilmiş oldu. Yapılan bu çalışmalar neticesinde kablonun şuan için yüzde 94 oranında bir doğruluk ile çalıştığı söyleniyor. Deneysel bir ürün için oldukça iyi bir oran olurken, henüz kullanıcılara uygun olmadığı da belirtiliyor.


Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!
Fitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldıFitbit'i bünyesine dahil eden Google gelecekteki akıllı saatleri için yeni patentler aldı

PAYLAŞ