Google'ın hesabınızı kapatma ihtimaline karşı neler yapabilirsiniz? - Haberler - indir.com

Google'ın hesabınızı kapatma ihtimaline karşı neler yapabilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-15 18:59:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Google, internet dünyası için adeta vazgeçilmez bir ürün. Google tarafından sunulan hizmetler olmasa internet kullanımını düşünülemez bir hal aldı. Şöyle ki e-postalarımızı gönderdiğimiz Gmail'den tutunda video seyrettiğimiz YouTube, uygulama indirmek için kullandığımız Play Store'a kadar her şey Google'un elinde. Peki tüm bu işlemleri yürütmemizi sağlayan Google hesabınız ya bir gün kapatılırsa? Bunu düşünmek bile oldukça üzücü olsa da Google hesabınız kapatılırsa, buluta yedeklediğiniz dosyalar, e-postalarınız, YouTube'da takip ettiğiniz kanallar, sahip olduğunuz tüm uygulamaların bir anda elinizden alınması son derece kötü bir durum ortaya çıkarır. Muhtemelen birçok kullanıcı böyle bir ihtimalin olmadığını düşünüyor fakat her kullanıcı için böyle bir durum söz konusudur. Peki böyle bir durum karşısında neler yapılabilir ya da bu durumun başınıza gelmemesi adına neler yapabilirsiniz?

Her kullanıcının Google hesabı kapatılabilir

Maalesef ki Google'un böyle bir hakkı var. Google servislerinden faydalanmak adına açtığımız hesaplarda neredeyse hiç bir kullanıcının dikkat etmediği hizmet kullanım şartlarında "Hizmet kullanım şartlarımıza uymazsanız ya da şüphelenilen kötüye kullanım şartlarını araştırıyorsak servislerimizi kullanmanızı askıya alabilir ya da durdurabiliriz." şeklinde bir ifade yer alıyor. Kullanıcılar bu bilgilendirmeyi göz önünde bulunmadan kabul ediyorlar. Google, gerekli olduğu durumlar karşısında kullanıcıların hesaplarını kapatabilirler. Şirket, hesap açma işlemleri esnasında, çok net bir şekilde yaptığınız eylemler Google tarafından beğenilmezse hesabınız askıya alınabilir ya da hesabınız tamamen kapatılabilir. Google'ın hizmetlerine müdahale etmeniz halinde ya da verilen hizmetleri suistimal etmeniz durumunda mevcut hesaplarınız kalıcı bir şekilde kapatılabilir. 

Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!Facebook, Spotify ve Google Vergi ile Tanışıyor!

Google hesaplarınızın kapatılması halinde dijital dünyada birçok işiniz aksayabilir. Teknoloji devinin en büyük hizmetlerinden biri tahmin edeceğiniz üzere Gmail. Gmail hesabınızı ister kişisel yaşantınız isterseniz de iş dünyanızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aktif bir şekilde Gmail kullanıyorsanız, e-postalarınızı, aboneliklerinizi, önemli üyeliklerinizi ve bu hesabınız üzerinden gerçekleştirdiğiniz tüm işlemleri bir anda hesabınızın kapatılması ile kaybedebilirsiniz. Bu durum Android kullanıcıları için çok daha fenadır. Şöyle ki Google hesapları kapanan bir kullanıcının mobil cihazları sıradan bir cihaz olmaktan kurtulamayacak. 

Hesabınızın kapatılmaması için ne yapabilirsiniz?

Nedenini bildiğiniz bir sebepten dolayı eğer Google hesabınız silindiyse ve hesaplarınızı ger almak istiyorsanız bunun için Google hesabınıza girin ve "düzeltmeyi dene" butonuna tıklayın. Yaptığınız bu işlem sonuç vermediyse Google hesabınızı eski duruma getirilmesin isteme formunu doldurabilirsiniz. Doldurduğunuz bu formdan cevap gelmesini beklerken Google hesabınızda bulunan bazı verileri indirmeyi deneyebilirsiniz. Şöyle ki kapatılan hesabınızda yer alan Google uygulamalarına girebilir ya da sayfalarınızı da kontrol edebilirsiniz. Manüel olarak başvurduğunuz düzeltme başvurularından olumsuz yanıt aldıysanız yapacak pek de fazla bir şey kalmamış demektir. 

Google hesabınızın her an kapatılma ihtimaline karşı mutlaka alternatif araçlardan da faydalanmalısınız. Yani şöyle ki bulut depolama alanına yüklediğiniz verilerinizi mutlaka kişisel harddiskinize de yedeklemeniz öneriliyor. Ek olarak aynı zamanda farklı Google hesaplarını farklı hesaplar ile de kullanabilirsiniz. Google hesabınızı kendi yöntemleriniz doğrultusunda kurallar gereği kullandığınız sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz.

 




Google Asistan tercüman modu Türkçe desteğiyle çıktıGoogle Asistan tercüman modu Türkçe desteğiyle çıktı
Google Play Store arama hatası giderildiGoogle Play Store arama hatası giderildi
Google, 2019'un en çok aranan film ve dizilerini belli olduGoogle, 2019'un en çok aranan film ve dizilerini belli oldu

PAYLAŞ