Google'ın hemen deneyebileceğiniz görsel yapay zekası - Haberler - indir.com

Google'ın hemen deneyebileceğiniz görsel yapay zekası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-21 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Gün geçmesin ki Google kullanıcıları için yeni bir şey yapmasın. Bu seferde kullanıcıları için yapay zeka yazılımlarının görsel hafızasını geliştirmeye yönelik çeşitli projeler başlatan arama motoru dev şirket, Move Mirror ismi verilen oldukça eğlenceli olan ve bir o kadar da insanı korkutan bir yazılım geliştirdi. Makine kullanımı öğrenilerek kullanılan uygulama ne kadar çok insan öğrenirse o kadar çok iyi sonuçlar verir mantığı ile hareket ederek, vücudunuzun hareket ediş şekillerini öğrenerek sizi analiz ediyor. Sistemin sizden aldığı analizler sonucu aynı analiz sonucuna sahip verilerle karşılaştırılıyor. Sonuç olarak ise sizin gibi hareket eden diğer insanlarla eşleşiyorsunuz.

Geliştirilen yazılımın asıl amacı eğlence değil

Asıl amacın eğlence olduğunu sanan okurlarımız için söyleyeceğim şey çok iyi niyetli insanlarsınız demek olur. Google Move Mirror uygulamasından aldığı yardım sayesinde görsel hafızaya ilişkin yazılımlarını test ederek kendi kesesine su dolduruyor. Google bu testi biraz daha eğlenceli hale getirerek sizin üzerinizde uyguluyor. Yazılım 17 farklı vücut parçasına ayrılan veriler ile çalışarak, kullanıcılarına hizmet ediyor. Uygulama herhangi bir şekilde cinsiyet boy ya da vücut tipi verileri bünyesinde bulundurmuyor ve kullanmıyor.

Google yapay zeka teknolojisinden faydalanıyor

Esasında bu teknolojiler ilk olarak bağımsız olarak kontrol edilebilen oyun konsollarında kullanılması denenmişti. Fakat onlar yalnızca sensördü ve bir kayıt altında değildi. Google'ın yaptığı bir yapay zeka olduğu için burada biraz kafalar karışabiliyor. İşin içerisine eğlence sokarak daha fazla insanı kendine çekmek isteyen Google, ulaşabildiği kadar insanın veri kaynağına ulaşabiliyor.





PAYLAŞ