Google'ın En İyi Oynanabilir Doodle'ları - Haberler - indir.com

Google'ın En İyi Oynanabilir Doodle'ları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-11 14:02:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google, kullanıcıların kullanımını keyifli hale getirmek için zaman zaman oynanabilir logolar tasarlıyor. Yani tarayıcınızın logosu sayesinde basit ve eğlenceli bir oyun oynayabilirsiniz. Google logosu, genellikle en sade şekli ile kullanılırken, tanınmış kişilerin doğum günlerinde, tarih olarak önemli olan günlerde veya ulusal bayramlar gibi özel günlerde, o günün anlamını ve önemi ortaya koymak için logo üzerinde çeşitli değişiklikler yapılıyor. Logo bu şekilde hem daha renkli hem de daha anlamlı bir hal alıyor. Google'ın özel olarak hazırlamış olduğu bu logolara Doodle adı veriliyor ve aynı zamanda bu logolar 1998 yılından bugüne kadar kullanılıyor. Söz konusu bu logoların bazıları son derece eğlenceli bir oyun şeklinde de oynanabilir halde tasarlanıyor. Tarayıcınızın logosu sayesinde isterseniz oyun oynayabilirsiniz. Üstelik bu oyun şeklinde tasarlanan logolar günü geçince kaybolmuyor, bir yerlerde sizi bekliyor. Oynamak için geç kaldığınız oyunlar varsa listemize göz atabilirsiniz. 

Zamboni

Zamboni, Frank Zamboni'nin adını taşıması ve buz pistlerinin yenilenmesi aşamasında kullanılan bir araç olarak kullanılan ürün Google'ın en sevilen logo oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmıştı. Bu ürün oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ocak 2013 tarihinde Frank Zamboni'nin 112. doğum günü olması sebebiyle tasarlanan Google Logoso aynı zamanda son derece eğlenceli bir oyundur. Zamboni logosunun oyunundaki amacımız, buz pistini kullanıldıktan sonra eski haline geri getirmeye çalışacağız. Oyunu oynaması ise son derece basit bir şekilde dizayn edilmiştir. Oyunda, yön tuşlarının fonksiyonlarından faydalanarak benzininiz bitmeden, patenlerin bıraktığı izleri temizleyerek ilerlemeye çalışacaksınız. 

Snake

Çin'in yeni yılını kutlamak amacıyla hazırlanan Snake benzeri Google logosu, 2013'ün Şubat ayında karşımıza çıkmıştı. Aslında Snake oyunu herkes tarafından bilinen yılan oyunudur. Google bunu kendi tarzına göre yorumlayarak Google'ın logosu haline getirdi. Çin'in yeni yılını kutlamak amacıyla Snake'in seçilmiş olması ise, 2013 yılının Çin takvimine göre yılın yılı oluyor olmasıdır. Burada önemli olan nokta ise, klasik snake oyunlarından farklı olarak kenar kısımlara dikkat etmeniz gerekmediğidir. Yön tuşları ile yönlendirdiğiniz yılanın dinamitlere çarpmamasına dikkat ettiğiniz sürece eğlenceli bir oyun oynayabilirsiniz. 

Pac-Man

Şimdiye kadarki en iyi Google Doodle olma özelliğine sahip olan Pac Man doodle, Google'ın ilk oynanabilir doodledır. Pac-Man geçmişten bugüne herkes tarafından tanınan basit fakat bir o kadar da eğlenceli bir oyundur. Google tarafından oynanan Pac-Man oyununa jeton atarak başlıyor ve sevimli karakteri yönlendirerek Google harfleri arasında ilerleyeceksiniz. 

Slalom Canoe

Slalom Canoe, bir kano yardımı ile akıntıya karşı mücadele edecek ve dengeyi kurmak adına sağ ve sol yön tuşlarını kullanarak ilerleyeceksiniz. Oyunda başarılı bir noktada yer almak adına hızlı bir tempo ile ilerleme ve bununla beraber zamanlamaya dikkat ederek ilerlemeniz gerekiyor. 

Soccer

Google tarafından tasarlanan bı Doodle'da kaleci eldivenlerini giyerek kendi takımınızın kalesini koruyacaksınız. Yön tuşları ile sağa sola dönüş yaparken boşluk tuşu ile de zıplayacaksınız. Anlayacağınız üzere amacınız karşı takımın gol atmasını engellemek. Oyun ilerledikçe daha da zorlu rakipler ile karşı karşıya geliyorsunuz. 





PAYLAŞ