Google'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görseller - Haberler - indir.com

Google'ın ekransız akıllı bilekliğine dair ilk görseller

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-17 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Giyilebilir teknoloji pazarında Huawei, Samsung, Honor ve Xiaomi gibi birçok şirket bulunuyor. Söz konusu bu markalar birçok özelliğe ve yeniliğe sahip bileklikler üretmeye devam ederken, şimdi ise bu pazara Google’ın da dahil olması bekleniyor. Akıllı saat ve bilekliklerin oldukça yaygın olduğu şu dönemde, bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre Google’dan ekransız bir akıllı bileklik modeli gelebilir. Akıllı bilekliklerin başlıca kullanım amaçlarından birisi telefonlara gelen bildirimleri ve içerikleri göstermek oluyor. Özellikle Apple ve Samsung’un popüler akıllı saat modelleri bu görevi oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Ancak arama motoru devi Google’dan gelecek olan hamle ile bu durumun baştan aşağı yenilenmesi gündeme geliyor.

Gelen detaylara göre Google, kullanıcıların ilk etapta ilginç bulabileceği bir adım atmaya hazırlanıyor. Öyle ki tamamen ekransız bir akıllı bileklik tasarımı üzerinde çalışıyor. ABD Patent ve Marka Ofisi internet sitesinde ortaya çıkan detaylar bu durumun yaklaştığını gösteriyor.

Redmi akıllı saat ekran tasarımıRedmi akıllı saat ekran tasarımı

Google’ın ekransız bilekliği geliyor

Patent belgesine göre bilekliğin normalde ekranının olması gereken yerde düz bir bölüm yer alıyor. Dış görünüş olarak bir kayışa benzeyen bu görsele göre modelin iç tarafında ise akıllı saat sensörleri yer alıyor. Dikişsiz bir kayış olarak gözüken bu noktada kayış iç tarafı da oldukça sade gözüküyor. Sensörler modelin teknik özelliklerine dair bir detay sunmazken, cihazın kandaki oksijen seviyesini, kalp atış hızını, adım ölçme ve uyku takibi gibi işlevlerin gerçekleşmesi bekleniyor. Google’ın tahminlere göre Android işletim sistemine sahip olması beklenen bir uygulama entegresi ile bu saati sunması bekleniyor. Bilekliğin tek görevinin sensörleri ile edinmiş olduğu bilgileri telefona göndermek olacak. Bu noktada mobil uygulama üzerinden takip gerçekleşebilecek.

Cihazın fiyat ve donanım özellikleri henüz belli olmuş değil.


Huami yeni akıllı saati Amazfit GTS 2 Mini'yi duyurduHuami yeni akıllı saati Amazfit GTS 2 Mini'yi duyurdu
Amazfit GTR 2e ve GTS 2e akıllı saat modelleri tanıtıldıAmazfit GTR 2e ve GTS 2e akıllı saat modelleri tanıtıldı

PAYLAŞ