Google'ın duyurusunu yaptığı Doğrulanmış Aramalar özelliğinin detayları - Haberler - indir.com

Google'ın duyurusunu yaptığı Doğrulanmış Aramalar özelliğinin detayları

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 09:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve arama motoru devi Google, telefon uygulaması için hangi şirketin aradığına yönelik detaylı bilgi veren “Doğrulanmış Aramalar” özelliğini duyurdu. Özellik şuan için sınırlı bölge ve ülkelerde kullanıla açıldı. Günümüzde şirketler kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak veya onlar ile iletişimde kalmak için telefon yoluna başvuruyorlar. Fakat bazı zamanlar özellikle yeni müşteri arayan şirketlerden gelen aramalar, aranan kullanıcıların kafasını karıştırmakla kalmayıp sinirlerini bozabiliyor. Tam bu noktada ise Google yeni özelliği ile bu duruma bir çözüm getirmeyi hedefliyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket, kendi geliştirmiş olduğu Telefon uygulaması için yeni özelliğini paylaştı. Şirketin uygulamaya dahil edeceği bu yeni özellik sayesinde gelen aramaların hangi şirketlerde geldiği açık bir şekilde belli olacak. Bu yöntem ile kullanıcılar kim tarafından arandıklarını rahat bir şekilde görebilecek ve ona göre telefona yanıt verebilecekler.

Google Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldıGoogle Pixel 5 ve Pixel 4a 5G'nin çıkış tarihi ve fiyatı sızdırıldı

Google, Doğrulanmış Aramalar özelliğini sundu

Doğrulanmış Aramalar ismine sahip olan bu yeni özellik sayesinde sizleri bir şirket aradığı zaman o şirket Google tarafından onaylanmış bir şirket ise şirket adı, logosu, arama sebebi ve onay sembolü telefonda gözükecek. Son haftalarda deneme sürecinde olan bu özellik olumlu sonuçlar elde etti ve kullanıma hazır bir hale geldi diyebiliriz. Google’ın yeni özelliğinin bu işlevine örnek vermek gerekir ise bankalar tarafında oldukça faydalı olacak diyebiliriz. Bir banka müşterisinin bir problemi için müşterisini arasa da bazı müşteriler arama sebebini bilmediği için yanıt vermeyebiliyor. Ancak banka arama nedeni telefonda gözükeceği için müşterilerin cevap verme seçeneği daha basit bir hal almış olacak.

Kullanıcılarına bilgiler göstermek isteyen şirketler, Google’ın sitesinde onay başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Yeni özellik şuan için Meksika, ABD, İspanya ve Brezilya gibi ülkelerde kullanıma sunuldu. Ancak Google’ın ilerleyen dönemlerde bu özelliğini daha geniş kapsamlı bir şekilde yayınlaması bekleniyor. Google benzer olarak geçtiğimiz yılın sonunda doğrulanmış SMS özelliğini de yayınlamıştı. Bu sayede gelen mesajlar noktasında daha güvenilir bir içeriğe sahip oluyorlar ve bu sayede yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmiş olunuyor. Bakalım Doğrulanmış Aramalar özelliği ne derece etkili olacak göreceğiz.


Huawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyorHuawei, Google'ı yenebileceklerine inanıyor
Google Haritalar, COVID-19 verilerini göstermeye hazırlanıyorGoogle Haritalar, COVID-19 verilerini göstermeye hazırlanıyor

PAYLAŞ