Google’ın Drone kargo projesi Wing hizmete başlıyor - Haberler - indir.com

Google’ın Drone kargo projesi Wing hizmete başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-11 16:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin gelişmesi ile beraber her alanda yapay zeka ve insansız araçların giriş yaptığını görüyoruz. Bu noktada internet devi Google’ın 2014 yılında insansız hava aracı ile teslimat projesi olan Wing duyurulmuştu. Şimdi ise bir buçuk senedir test amaçlı talimatlar gerçekleştiren Alphabet’in teslimat dron’u Wing, Avustralya’da kamuya yönelik ticari uçuşlara başlıyor. Projeyi başından beri yöneten isim olan Google’ın Alphabet servisinden sonra Alphabet altında yer alan X’in genel yöneticisi olan Astro Teller, SXSW 2015’te yapmış olduğu açıklamada lojistik bir devrim oluşturacak olan Wing Projesi hakkında çeşitli açıklamalar yapmıştı. Google’ın çatı şirketi olan Alphabet’in alt bölümünde yer alan Wing ise son 1.5 senedir drone ile ilaç, içecek ve yiyecek gibi ürünlerin teslimatlarında testler gerçekleştiriyordu.

Dron’e İle Teslimat Wing Hizmete Giriyor

Drone Uçuş İzni Nasıl Alınır?Drone Uçuş İzni Nasıl Alınır?

Avustralya Sivil Havacılık Güvenliği Otoritesi’nden izin alan şirket belli bir deneme süresinden sonra halka açık hizmetini gerçekleştirmeye başlıyor. 18 aylık deneme sürecinde yaklaşık olarak 3 bin teslimat yapılmış durumda. Gerekli izinler sonrasında ise ulaşımın zor olduğu bölgelere drone ile teslimatlar yapmaya başladı. Avustralya’nın başkenti olan Canberra’nın banliyöleri ile Crace, Franklin ve Pamlerston bölgelerinde yaklaşık 100 hane için hizmetler başlamış durumda. Bölgede yer alan cafe, eczane gibi yerel işletmeler ile iş birliği gerçekleştiren şirket, drone’lar ile haftanın belli saatlerinde hizmetler gerçekleştiriyor.

Hafta içerisinde sabah 7’den 8’e kadar çalışan ve Pazar günleri ise sabah 8 ile akşam 8 ile bir çalışma gerçekleştiriyor. Wing Drone sayesinde yapılan teslimatlar ile bölgede yer alan işletmelere 30-40 milyon Avustralya doları kadar yıllık bir gelir sağlanmış olacak. İlk sivil teslimatı gerçekleştiren Amazon’un Drone servisi olarak söylenebilir. Fakat ABD üzerinde henüz Drone teslimatının ticari faaliyetlere başlamadığı ifade ediliyor. Geliştirmeler ile beraber önümüzdeki dönemlerde drone’lar ile teslimat özelliğinin yaygınlaşması bekleniyor.  


İlgili uygulamalar
TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!
Droneler çevrenin yardımına koşacakDroneler çevrenin yardımına koşacak

PAYLAŞ