Google'ın da Şifreleri Düz Metin Olarak Sakladığı Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

Google'ın da Şifreleri Düz Metin Olarak Sakladığı Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-23 12:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın kurumsal müşterileri için oluşturmuş olduğu ve sadece G Suite hesaba sahip müşterilerin girebildiği Google Apps servisinin kullanıcılarının şifrelerini basit bir metin belgesinde sakladığı ortaya çıktı. Arama motoru devi Google tarafından yapılan açıklama ile bu sorunun uygulamaların özelleştirilmesinden ötürü bir hata sebebiyle olduğu ve bu sorunun giderildiği belirtiliyor. Büyük şirketlerin verilerini saklama konusunda çeşitli problemler dönem dönem ortaya çıkabiliyor. Bu noktada Facebook’un milyonlarca kullanıcı şifrelerini metin belgesinde tuttuğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu sorun oldukça gündeme gelirken, şimdi ise bir benzer durum Google için gündeme geldi. Google’ın resmi blog sitesi üzerinden yapılan açıklamada Google Apps kullanıcılarının 2005 yılından beri metin belgesinde sakladığı fakat bunun bir hata sonucu olduğu belirtildi.

Google Apps Şifreleri Metin Belgesinde Saklanmış

Google Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer AlmayacakGoogle Pixel 4 XL’de Çentik ve Fiziksel Tuşlar Yer Almayacak

Bildirilenlere göre Google’ın bu durumdan kullanıcıların etkilenmediği ve sorun olmadığı belirtiliyor. G Suite hesabı olan şirket yöneticilerinin girebildiği Google Apps platformunun neden böyle bir sorun yaşadığı tam olarak bilinmezken, uygulamaların şirketler için özelleştirilebilir olması sebep olarak gösteriliyor. Diğer yandan kullanıcıların konu hakkında bilgilendirildiği ve şifrelerini değiştirmeleri istendiği belirtiliyor. Ayrıca gereken anlarda ise Google Apps yöneticilerine kolay bir şekilde ulaşabileceklerde söyleniyor.

Bu yaşanan güvenlik açığının sadece Google sunucuları içerisinde olması olayın büyümesini önlemişe benziyor. Kullanıcıların şifreleri bir şekilde Google sunucularının dışına çıksaydı, şirket kurumsal müşterilerinin veri sızdırılması ile oldukça sorun yaşayabilirdi.  


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe
Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile AnlattıGoogle Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı

PAYLAŞ