Google’ın ‘Cihazımı Bul’ özelliği ile ilgili yeni detaylar - Haberler - indir.com

Google’ın ‘Cihazımı Bul’ özelliği ile ilgili yeni detaylar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'ın bir süredir. AirTag'e benzer bir cihazımı bul ağı üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. Söz konusu bu sistem ile ilgili bir takım detaylar ortaya çıktı. 

Apple şirketinin belki de en sıra dışı aksesuarları olarak değerlendirilen AirTag, değerli eşyalarınızı harita üzerinden takip etmenize yardımcı oluyor. Apple'ın söylemlerine göre anahtar ya da cüzdanları kaybetmemek adına tasarlanan bu aksesuarların farklı kullanım amaçlarına sıkça şahit olmak mümkün oldu. Apple'ın şu an bulunan Cihazımı Bul özelliği sayesinde AirTag mümkün oldu. Google'ın da bir süredir bu tarz bir sistem üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. Hazırlanacak sistem ile ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Google ve Safari'nin Google ve Safari'nin "Gizli modu" gizlilik esasında değil

Google’ın “Cihazımı Bul” ağı, Apple'ınkine benzer 

Apple cihazlarda yer alan Cihazımı Bul ağı, civarda olan iPhone akıllı cihazları birbiriyle şifrelenmiş bir haberleşme kurmasıyla oluşturuluyor. Google'ın buna benzer bir ağ tasarlayacağı bir süredir bilinen bir durumdur. Son sızıntılara göre bu sistem, Apple'ın sahip olduğu sistemden de pek farklı olmayacak. Google Play Hizmetleri uygulamasının yeni sürümünün kodları detaylı bir şekilde incelendiğinde Cihazımı Bul sistemine ilave edilecek olan yeni özellik ortaya çıktı. 

Söz konusu bu yeni özellik ile beraber telefon ve tabletler kayıp olarak işaretlenme imkanı sunuyor. Kayıp cihaz, çevredeki diğer Android akıllı cihazlar ile etkileşim içerisine girdiğinde konum veritabanına aktarılıyor ve aynı zamanda zil sesi de çalabiliyor. Buna eke olarak bir diğer özellik ise cihaz sahipliğinin paylaşılabilmesidir. Örnek vermek gerekirse küçük kapasiteli işletmeler içerisinde bir telefon ya da tablet paylaşımlı olarak kullanılabilir. Bu durumda söz konusu bu cihazın sahipliğini diğer cihazla paylaşarak kayıp durumunu yönetmiş olacaksınız. 

Goole'un bu yeni ağ sistemi ile ilgili olarak takipçileri diğer heyecanlandırma olasılığı, Android Auto araçların da kayıp olarak işaretlenmesidir. Fabrika çıkışlı şeklinde Android desteği olan otomobiller, kayıp olarak işaretlenip konumları takip edilebilir ve uzaktan kilitlenebilir. Google'ın yeni cihaz takibi ağı tasarlamak için oldukça güçlü bir potansiyel vardır. Hatta araç takibi de bu sistem içerisinde dahil olursa Apple ile olan rekabet daha da artabilir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 


Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandıGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandı
Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyorGoogle Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor
USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendiUSB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi

PAYLAŞ