Google'ın arttırılmış gerçeklik uygulaması, 250 milyon cihazda - Haberler - indir.com

Google'ın arttırılmış gerçeklik uygulaması, 250 milyon cihazda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 12:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Google imzalı sanal gerçeklik uygulaması ARCore’un, 250 milyon cihazda kullanıldığı açıklandı.

2018 yılının başlarında kullanıcılara sunulan Google’ın arttırılmış gerçeklik yazılımı ARCore, birçok cihazla uyumlu olarak çalışıyordu. Kullanıcılarından talep de gören uygulama hakkında, Google’dan açıklama geldi. Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Google, ARCore uygulamasının, güncel olarak kullanıldığı cihaz sayısını açıkladı ve uygulamanın gördüğü talebi bir kez daha göstermiş oldu. LG, Nokia, Motorola, OnePlus ve daha birçok cihazda kullanabilen ARCore, Google tarafından yapılan duyuruya göre 250 milyon cihazda kullanılıyor.

Google'ın arama sonuçları ne kadar kişisel?Google'ın arama sonuçları ne kadar kişisel?

Google 1.6 güncellemesi ile ARCore’u yeniledi ve geliştirdi

Kısa bir süre önce ARCore kullanıcılarına  1.6 güncellemesi sunuldu. Bu güncelleme ile birlikte, ışık ve kamera odağı için bazı geliştirmelere yapıldı. Özellikle Sceneform Render Kütüphanesi için gelen güncelleme ile artık ortam ışığı daha iyi görülebilecek. Sceneform, artık ekran yakalama özelliğine de kavuştu. Örneğin video çekerken anlık fotoğraflar yakalayabileceksiniz. Galaxy A3 ve Huawei P20 Lite modelleri için de ayrıca güncelleme geldi ve uygulamanın kullanıldığı cihaz sayısı 250 milyona ulaştı.

Google, konuya dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Gelen güncelleme sanal objeleri daha çok gerçek dünyadaymış gibi gösterecek. Işık ayarları ile güzel bir değişiklik yaptık. Ayrıca Sceneform ile yapılan render işlemleri, efektlerin daha doğal bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Örneğin artırılmış gerçeklik karakteri bir gün batımına karşı duruyor ise, karakterin renkleri daha kırmızı ve turuncu tonlarında olacak, tam olarak gerçekte olduğu gibi.”


Google, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadıGoogle, Zeki Müren'i doğum gününde unutmadı
Google Files'a önemli güncelleme!Google Files'a önemli güncelleme!
Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!Pentagon, Google'ı Çin konusundaki yaklaşımları nedeniyle eleştirdi!

PAYLAŞ