Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe - Haberler - indir.com

Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 12:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Amerika ile Çin'in arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Google'da, akıllı cihaz üretici Huawei ile aralarındaki ilişkiyi askıya alma kararı aldılar. Amerika ile Çin'in arasında yaşanan kötü olaylar sebebiyle Huawei tarafından üretilen ürünler ABD'nin birçok kurumlarında yasaklandı. Huawei, Samsung'dan sonra dünyanın en büyük ikinci akıllı cihaz üreticisi olma hakkını elde eden Huawei cephesinde bugünlerde oldukça can sıkıcı olaylar oluyor. ABD'nin Huawei ürünlerine yaptığı yasaklamanın ardından Google'ın da Huawei ile olan ilişkilerini askıya alıyor olması gündemde adeta bomba etkisi yaratmayı başardı. Google'ın Huawei için vermiş olduğu bu kararın ardından Intel'in de Huawei için bir karar verdi. Mevcut konular nedeniyle kullanıcılar ellerinde bulunan Huawei ürünlerinin kullanılmaz bir hale gelmesinden korkarken, diğer bir yandan ise Huawei'den herhangi bir resmi açıklamada gelmedi. Google'ın yaptığı darbenin ardından Huawei'e birde Intel ve Qualcomm'dan darbe gelmiş oldu. 

ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?

Huawei darbesine Intel, Qualcomm ve Broadcom’da katıldı

ABD'den Intel, Qualcomm ve Broadcom’da Huawei yasağına katılan isimler arasında yerini aldı. Çinli akıllı cihaz üretici Huawei yakaladığı başarının ardından bugünlerde ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldı. Çin ile arasında yaşanan sorun sebebiyle Huawei ürünlerine ciddi bir darbe yapan ABD, peşinden Intel, Qualcomm ve Broadcom'u da getirdi. Bloomberg tarafından yapılan haberlerden elde ettiğimiz bilgilere göre, Android işletim sisteminin geliştirici şirketi olan ve bununla beraber aynı zamanda üst düzey bir teknoloji şirketi olan Google'ın Huawei'ye yaptığı yasaklamadan sonra şimdi de en büyük üç farklı işlemci markası olarak değerlendireceğimiz Intel, Qualcomm ve Broadcom'un da Huawei ile ilişkilerini askıya alma kararı verdiği elde edildi. 

Intel, dizüstü bilgisayarlar ve sunucular için işlemci sistemi sağlarken, Qualcomm ise, model ve diğer işlemci sistemleri konusunda Intel kadar iddialı değildir. Dünyanın en büyük ikinci akıllı cihaz üreticisi Huawei, ürettiği akıllı cihazlarında Kirin modelli işlemci sistemlerinden faydalanıyordu. Bloomberg'de yayınlanan bir başka raporda ise, Çinli akıllı cihaz üreticisi ABD'den bu tarz bir hamlenin geleceğini tahmin ettikleri için şirket adına ez az 3 aylık kadar stoğunu yaptıklarının bilgisi yer alıyordu. Bu süre zarfında ise, ABD'nin vermiş olduğu kararın kalıcı olup olmadığını anlamak için oldukça yeterli bir süre olarak değerlendiriliyor. 

Şirket telefonları ve dizüstü bilgisayarları için kendi işletim sistemlerini geliştirmeye yönelik hareket ediyor. Oldukça güçlü şirketlerin Huawei'ye yaptığı bu yasaklamanın ardından Microsoft cephesinde de bu şekilde bir yasaklamanın gelip gelmeyeceği hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Huawei ürünlerine karşı güçlü bir darbe başlatan ABD hükumetinin, Huawei'yi yönetmek adına gösterdiği çabanın nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağı hakkında gelecek zaman içerisinde bilgi edineceğiz. Her ürünü ile adından söz ettiren ve gündemde yer almayı başaran Huawei'ye şu günlerde büyük şirketlerden ciddi darbeler yapılıyor. Konu ile alakalı şirket tarafından herhangi bir açıklama gelmezken yaşanan olayların kesin sonuçlarla mı çoksa geçici bir süreç mi olduğu hakkında da maalesef bir bilgi yoktur. 


Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?

PAYLAŞ