Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu - Haberler - indir.com

Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 00:09:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google geçtiğimiz Temmuz ayından beri Apple’ın AirDrop özelliğine benzer bir özellik üzerinde çalışıyordu. Android cihazlarda hızlı dosya paylaşımı sağlayacak özellik hakkında detaylar netleşmeye başladı. Google yeni hizmetini “Nearby Sharing” olarak isimlendirdi. 

Android işletim sistemi kullanıcılara birçok açıdan geniş imkanlar tanısa da dosya paylaşımı konusunda hala beklenen başarıyı elde edememişti. Bunun için yeni bir özellik geliştirmeye başlayan Google ise nihayet bu teknolojide sona yaklaşıyor gibi duruyor. Uzun bir süredir AirDrop’a benzer bir dosya paylaşım özelliği üzerinde çalışan Google’ın bu hizmeti “Fast Share” adıyla kullanıma sunması bekleniyordu ki hizmetin adının “Nearby Sharing” olarak yeniden adlandırıldığı öğrenildi. 

Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı!Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı!

Android Q ile Birlikte Bir Devir Sona Eriyor

XDA geliştirci formunda yayınlanan bu bilgi, Android’te hızlı dosya aktarım özelliğinin “Nearby Sharing” adıyla kullanıcılara sunulacağını ortaya çıkardı. Türkçesi “Yakın Paylaşım” olan bu özellik cihazlar arasındaki eşleşmeyi Bluetooth sayesinde sağlarken dosya aktarımını Wi-Fi bağlantısını kullanarak gerçekleştirecek. Bu sayede dosya aktarımı çok daha hızlı bir şekilde tamamlanacak. 

Söz konusu gelişme hakkında Google’dan henüz herhangi bir açıklama gelmiş değil ancak formdaki bilgileri dikkatli incelediğimizde özelliğin test aşamasını başarıyla atlatmış olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki eğer her şey planlandığı gibi giderse Google’ın Android cihazlar için yeni geliştirdiği hızlı dosya paylaşım özelliği “Nearby Sharing” yakın bir zamanda kullanıma sunulabilir. Google’ın yeni hizmetleriyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

 


Google ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyorGoogle ile Otomatik Doldur’a biyometrik doğrulama geliyor
Google Stadia Android telefonlara geliyor!Google Stadia Android telefonlara geliyor!

PAYLAŞ