Google'ın 2019'da sonlandırdığı 32 uygulama ve hizmet - Haberler - indir.com

Google'ın 2019'da sonlandırdığı 32 uygulama ve hizmet

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 17:59:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın 2019 yılında aralarında bazı popüler servislerinde yer aldığı toplamda 32 uygulama ve servisinin fişini çekti. Başarılı servisleri ile kullanıcılara hizmet vermeye devam eden Google, beklediğini alamadığı servislerini sonlandırmaya devam ediyor. Bu yıl ise sonlandırılan servis sayısı, şirketin tarihindeki en büyük rakamı oldu. Gelin şimdi aralarında Google Allo, Google+ ve YouTube mesajlaşma gibi popüler servislerin yer adlığı sonlandırılan bu servisler neler bakalım. 2019 yılında sonlandırılan popüler Google hizmet ve servisleri.

Google’ın sonlandırılan popüler hizmet ve servisleri

Google+

Google 5 Şubat'ta İfadeye ÇağırıldıGoogle 5 Şubat'ta İfadeye Çağırıldı

Facebook gibi bir sosyal medya alternatifi olmak için piyasaya giriş yapan Google+ uzun süreli hayatını 2019’da sonlandırdı. Platform başarısız olurken, kullanıcı kitlesi bir türlü oluşmadı ve güvenlik açıklarına da sahipti. Google’ın sekiz yıllık Google+ servisi ise 2019’da sonlandırılan popüler servislerden birisi oldu.

Google Daydream

Google’ın geçtiğimiz aylarda sonlandırmış olduğu servislerden olan Google Daydream, bazı Android cihazlarda çalışan bir sanal gerçeklik platformuydu. Ancak şirket kulaklığını artık satamayacağını duyurması ile beraber eski telefonlarda da uygulama desteğinin sonlandırılacağı açıklandı.

Google Allo

Android ve iOS platformlarında anlık mesajlaşma uygulaması olarak yayınlanan Google Allo servisi ise 9 ay önce sonlandırıldı. Uygulamanın beklediği ilgiyi görmemesinden ötürü sonlandırıldığı belirtiliyor.

Datally

Triagle’in yenilenerek piyasaya girdiği versiyon olan Datally, kullanıcıların mobil verilerini saklama ve yönetme uygulaması olarak geliştirilmişti. Kullanıcıların uygulamalardaki veri tüketimini sıralayan bu Android uygulama yeterli ilgiyi görmedi. Ayrıca Android’in dahili özelliği olan uygulamaların verilerini takip etme durumu sonrasında bu servis Ekim ayında sonlandırıldı.

YouTube Mesajlar

Google’un YouTube servisi adı altında sunmuş olduğu mesajlaşma uygulaması da 2019’da kaldırılanlar arasında bulunuyor.

Inbox by Gmail

2015 yılında piyasaya giren Inbox by Gmail, yüksek öncelikli bildirimler gibi yapay zeka destekli bir mail platformuydu. Uygulama bazı yenilikçi özellikleri ile e-posta deneyimini geliştirmeyi hedefledi. Ancak Google tarafından bu özellikler Gmail servisine dahil edildi ve bu uygulama tamamen gereksiz bir hal aldı.

Google’ın sonlandırmış olduğu diğer uygulamalar ise şu şekilde; Google Translator Toolkit, Google Trips, Google Clips, Google Cloud Messaging, Google Correlate, Google Fusion Tables, Google Bulletin, Touring Bird, YouTube Leanback, Follow Your World, G Suite Training, YouTube For Nintendo 3DS, Works with Nest API, Hangouts on Air, Dragonfly, Google Jump, Blog Compass, Areo, Data Saver Extension for Chrome, Google URL Shortener, Google Spotlight Stories, Google Notification Widget, YouTube Video Annotations, Google Realtime API ve Chromecast Audio.


Google Çeviri çevrimdışı kullanma özelliği heyecan yarattı!Google Çeviri çevrimdışı kullanma özelliği heyecan yarattı!
Google, Stadia'yı güçlendirmek için Typhoon Studios'u satın aldıGoogle, Stadia'yı güçlendirmek için Typhoon Studios'u satın aldı

PAYLAŞ