Google'dan Yeni Proje: Sanal Gerçeklik Ayakkabısı - Haberler - indir.com

Google'dan Yeni Proje: Sanal Gerçeklik Ayakkabısı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 12:13:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Gün geçtikçe sanal gerçeklik teknolojisi daha da gelişiyor, yeni aletler ile daha da gerçekçi bir simülasyonlar görmeye başlıyoruz, Google bu işi bir tık ileri çekerek sanal gerçeklik ayakkabısı projesini duyurdu.

Google, 79 Dolarlık Daydream VR Başlığını İlk Kez Tanıtacak

Google'ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü Cardboard (Video)Google'ın Sanal Gerçeklik Gözlüğü Cardboard (Video)

Google sessizliğini korumaya çalışıyor!

9 Mayıs 2018'de patenti dosyalar arasına sıkıştırılan ayakkabılar, kullanıcıların sanal gerçeklik ortamında hareket etmek için yardımcı oluyor. Google'ın doldurduğu forma göre motorlar takılabilecek olan ayakkabının hareketi ufak bir sensör yardımıyla bilgisayara ya da VR başlığına aktarılacak, sanal dünyada istediğimiz gibi hareket edebileceğiz.

Patentte nasıl çalışacağı da açıklanmış olan motorlar, kullanıcının sınırların dışına çıkmasına ya da oyun dışı, yasaklı bölgelere girmeye çalışması durumunda duracak. Ayakkabı oyun içi belirlenmiş olan başlangıç noktasına geri dönecek, böylece sanal gerçeklikte gezen kişi gerçekte belli bir fiziksel alandan ayrılmamış olacak.

Google, sessizliğini bozmadan dosyalarının arasına bu patenti sıkıştırdı. Henüz Google tarafından açıklama gelmese de, Google gibi büyük bir firmanın böyle büyük bir yeniliği sessizce halletmesi oldukça zor.


İlgili uygulamalar
NVIDIA sanal gerçeklik platformunu tanıttıNVIDIA sanal gerçeklik platformunu tanıttı
Xiaomi'nin Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Xiaomi Mi VR Play 2 İncelemesiXiaomi'nin Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü: Xiaomi Mi VR Play 2 İncelemesi
Yeni Snapdragon 845 Mobil Sanal Gerçeklik Referans Tasarımını DuyurduYeni Snapdragon 845 Mobil Sanal Gerçeklik Referans Tasarımını Duyurdu

PAYLAŞ