Google'dan Yeni Kişisel Harita Hizmeti: Google My Maps - Haberler - indir.com

Google'dan Yeni Kişisel Harita Hizmeti: Google My Maps

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, kullanıcıların kendi haritalarını oluşturabileceği ve bu oluşturdukları haritalara notlar alarak çeşitli rotalar belirleyebileceği bir harita hizmeti olan My Maps özellikle seyahat severler için birebir bir uygulama diyebiliriz. Google’ın My Maps uygulaması ile kendi haritalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Ancak uygulama ile sadece harita oluşturmak ile kalmayıp çok daha farklı hizmetlerden de yararlanabiliyorsunuz. Bizde sizlere bu içeriğimizde My Maps ile yapabileceğiniz detay ve özelliklere bakacağız.

Seyahat durumlarında özellikle yola planlı bir şekilde çıkmak her zaman hayat kolaylaştıran bir durum olmuştur. Bu planlama sayesinde zamanınızı iyi kullanarak gerçekleşen seyahatten üst seviye bir deneyim elde etmiş oluyorsunuz. Uygulama ile ise zaman yönetimi sağlayabilirken, uygulamaya sadece bilgisayar değil tablet ve mobil cihazlarınız üzerinden de erişim sağlayabiliyorsunuz.

Google Haritalar'a Gizli Mod GeliyorGoogle Haritalar'a Gizli Mod Geliyor

Çok İşlevli Harita Servisi: My Maps

Haritanın detaylarına inecek olursak, özellikle tanıdık ve alışık olmadığınız bir yere gittiğiniz zaman gittiğiniz noktayı çok beğenirseniz, uygulama sayesinde olduğunuz noktayı kaydederek o noktada beğendiğiniz bir durumu not olarak ekleyebilirsiniz. Aynı durum bir restoran mekanı ve manzaranın olduğu bölge olarak da notlar alınarak kullanılabilir. Ayrıca eklediğiniz noktayı daha sonra düzenle seçeneği ile çeşitli ikon ve renklendirme seçenekleri ile kişiselleştirebilirsiniz.

Uygulamada kendi haritanızı oluşturmakta mümkün oluyor. Özellikle A noktasından B noktasına gitmek için şehir içerisinde standart yol tarifi almanızın yanı sıra dilediğiniz güzergah ve yollar üzerinden bu rotayı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca My Maps servisinde gideceğiniz yurt dışı ülkesi için daha önce oluşturulan haritalara göz atabilirsiniz. Bu haritalarda başkalarının gittiği nokta ve mekanlar üzerinde araştırmalar yapabilirsiniz. Bu sayede gittiğiniz bölgede bulunan bir kişi üzerinden harita ile rehberlik yardımı almış olacaksınız.


İlgili uygulamalar
Yandex Haritalar API'si Kurumlara AçılıyorYandex Haritalar API'si Kurumlara Açılıyor
Google Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları GösterecekGoogle Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları Gösterecek

PAYLAŞ